‘Gereghthof’ luisterrijk verder in nieuwe gedaante

In een voor hen bekend maar voor menigeen onnavolgbaar snel werktempo heeft het ondernemersduo Elaine en Vincent Bol in een kleine maand het voormalige Tolhuis aan de Helvoirtseweg volledig omgetoverd tot een sprankelende, uitnodigende en stijlvolle bar en eetgelegenheid met aan de achterzijde een verrassend terras waar het goed toeven is. Het lidwoord ‘De’ voor Gereghthof is verdwenen: het werd kort maar krachtig: Gereghthof.

Door Ton Wagenaars

“Wij zien het zeker niet als een stapje terug. De constante druk in het centrum om aan alle financiële eisen te kunnen blijven voldoen, ontnam ons de laatste tijd de werkvreugde. We wilden af van die druk om het te kunnen bol(!)werken en zagen toen deze mogelijkheid op een prima locatie, waarbij wij nog altijd goed zichtbaar blijven. Het pand bood voldoende mogelijkheden om er onze visie op los te laten en we zijn trots op het eindresultaat en zeker verguld met het gegeven dat het pand ditmaal ons eigendom is. Dat geeft toch een extra gevoel van betrokkenheid. Wij zien het als een heerlijke uitdaging met heel veel nieuwe kansen en weer volop werkvreugde. Dat hopen we dus, met ons personeel, ook uit te stralen”, vertellen de energieke ondernemers.

Intiem terrasje
Daarbij werden diverse elementen uit de vestiging aan het Marktveld meegenomen, omdat de nieuwe uitbaters geen interesse hadden om iets over te nemen. Zo zijn de houten wandstukken weer verwerkt en ditmaal meer opvallend in het strakkere interieur met nieuwe meubeltjes die keurig gerangschikt staan, deels op een verhoging. Vanuit de eetgelegenheid kunnen de bezoekers via de grote ruiten contact onderhouden met de drukke buitenwereld en vanaf het intieme terrasje kunnen de gasten zwaaien naar passanten, want Gereghthof ligt nu aan een doorgaande weg waar dagelijks honderden inwoners en passanten langskomen. Intimiteit op het terras blijft echter gewaarborgd, doordat het toch juist deels schuilgaat achter de uitbouw van Gereghthof. De kleuren die overheersen zijn gebroken wit en grijs. De verlichting bestaat uit spotjes en trendy verlichting. Centraal staat de bar: modern en met voorop het nieuwe logo. Op het dak achter het terras staat, met een knipoog naar het verleden, nog het oude logo: verweerd en wat beschadigd door de jaren. Bij de ingang aan de Helvoirtseweg prijkt een nieuw statig uithangbord. Opschrift: ‘Gereghthof’, met daaronder de drie basiselementen waarop Elaine en Vincent gaan inzetten: lunch, borrel, dinner. “Hoofdmoot worden dit keer de aandacht voor de lunch en het diner met een uitstekende en uitgebreide kaart lunchgerechten van een uitgebreide tosti of omelet tot een vloerbroodje carpaccio of saté van varkenshaas, vleeskroketten of gerookte zalm. Borrelen blijft een essentieel deel uitmaken van het ‘strijdplan’.”

Ruime parkeergelegenheid
Vorige week hield Gereghthof een introductieborrel voor omwonenden. Volgens Elaine om de plannen bij omwonenden bekend te maken. “Dit keer ondernemen wij in een woonwijk en daar gelden andere regels, bijvoorbeeld voor muziek. Hier dus geen dj’s of disco meer en ook geen grootse feesten, al is een gezelschap met een speciale viering hier meer dan welkom waarbij we grote groepen prima onderdak kunnen geven met daarbij oog voor al hun wensen.” Elaine Bol (37) zal de scepter zal zwaaien in Gereghthof. Echtgenoot Vincent zal zeker wel eens zichtbaar zijn, bijvoorbeeld achter de bar. “Hij is een uitstekende barman maar gaat zich focussen op onze andere vestiging Maurickzicht. Hij blijft een caféman en doet dat uitmuntend.” Bijzondere gunstige bijkomstigheid voor de nieuwe Gereghthof is de ruime parkeergelegenheid tegenover het pand. In de keuken werken twee koks waaronder een chef-kok. Negen mensen zijn volgens een rooster actief in de bediening. Bij alle te bestellen producten houdt Gereghtof rekening met bezoekers die een allergie hebben of die een speciaal dieet volgen. Gereghthof is geopend van donderdag tot en met dinsdag vanaf 10.00 uur. Op zondagen is de zaak al om 09.00 uur geopend voor de vroege vogels, ’s woensdags gesloten.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …