Gerd Prick informateur in Vught

Na de raadsvergadering van 20 januari, waarin wethouder Fons Potters aftrad na een aangenomen motie van wantrouwen, heeft de gemeente Vught te maken met een minderheidscoalitie van CDA, PvdA-GroenLinks en VVD.

De fractievoorzitters uit de Vughtse gemeenteraad hebben drs. G.E.W. Prick (75) aangesteld als informateur. De komende periode zal Gerd Prick, geboren in Vaals en lid van de PvdA, met alle politieke partijen verkennende gesprekken voeren over de thema’s:

• wat er nodig is om de politiek-bestuurlijke verhoudingen in Vught te verbeteren;
• op welke wijze kan in Vught een stabiel gemeentebestuur worden gecreëerd en welke partijen kunnen daarvoor met elkaar gaan formeren.

Uitgangspunt voor de verkenning is het bestuursakkoord dat in januari 2021 gesloten is. Zodra Prick het informatieproces heeft afgerond, brengt hij een advies uit aan de fracties over de mogelijkheden voor het vormen van een nieuwe coalitie.

Gerd Prick was in het verleden burgemeester in Gasselte en Groesbeek. Ook was hij waarnemend burgemeester in Millingen aan de Rijn, Schoonebeek en Maasdriel. Gerd Prick was eerder informateur in Heumen.

De Vughtse politieke partijen zijn met elkaar overeengekomen om ten tijde van het informatieproces géén mededelingen naar buiten te brengen over de voortgang van de gesprekken.

Kijk ook bij

N65 richting Tilburg dicht

Vanmiddag (woensdag 21 februari) zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst op de N65 ter hoogte …