Geniemuseum genomineerd voor ‘Leukste uitje van Brabant’

In 2020 staat het jubileum van de ANWB centraal. Voor de tiende keer organiseerde het ‘Land van ANWB’ de verkiezing voor het ‘Leukste uitje van Nederland’ en het ‘Leukste uitje van de provincie’. Dé publieksprijs namens 4,5 miljoen ANWB-leden!

Bij de verkiezing Leukste uitje 2020 bepalen de ANWB-leden wie de winnaar wordt. De stemronde van de verkiezing verliep online via www.anwbleuksteuitje.nl van 22 juli tot en met 3 november 2019. Alle uitjes toegankelijk voor alle leeftijden met een min of meer permanent karakter, op een vaste locatie, deden automatisch mee. Het spreekt vanzelf dat het Geniemuseum uit Vught via de geëigende middelen getracht heeft het museum zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Overigens werd het museum in diverse enquêtes en onderzoeken steeds met ruime voldoendes beloond. De uitjes werden door ANWB-leden beoordeeld op de aspecten prijs-kwaliteitverhouding, sfeer, personeel, aanbod en faciliteiten. De totale waardering, gecorrigeerd met een factor voor het aantal stemmen, bepaalde het eindresultaat. Op 13 december kreeg het bestuur van het Geniemuseum de mededeling dat het museum was geëindigd bij de eerste 10 ‘Leukste uitjes van Brabant’.

Hoge score
De tevredenheid van de bezoekers heeft een rol gespeeld bij de nominatie, want de scores in het kader van de ANWB-verkiezing mochten er zijn. De gemiddelde landelijke score van de genomineerde uitjes was 8,52, in de provincie Noord-Brabant gemiddeld 8,66 en het Geniemuseum scoorde 9,01. Een resultaat om trots op te zijn. Bij alle beoordelingsaspecten scoorde het museum bovengemiddeld. Uiteindelijk plaatste het Geniemuseum zich niet bij de beste drie van Brabant, maar dat maakt het gevoel van trots er niet minder om. De trots straalt af op alle vrijwilligers, die met hart en ziel actief zijn. Sommigen 2 dagen per week, anderen één dagdeel per week, maar allemaal even enthousiast. Enkele opmerkingen, die bij de ANWB over het Vughtse Museum binnenkwamen willen wij u niet onthouden.
– Er is parkeerplaats genoeg, de toegang is net niet gratis, er wacht je een warm welkom aan de balie, de koffie en thee is gratis, er zijn deskundige gidsen en het museum geeft een specifieke, zeldzame inkijk in de wereld van de genie door de eeuwen heen.
– Een prachtig en zeer goed uitgewerkt doelgericht museum. De binnen- en buitententoonstelling vullen elkaar goed aan. Tevens is de locatie treffend gekozen.
– Alle mensen die zich inzetten voor dit museum zijn zeer betrokken, weten veel over wat er te zien is, maken er werk van om alles netjes en goed te presenteren, geen moeite is te veel om antwoorden te geven op vragen. Erg goed!

Openingstijden
Op de dinsdag, woensdag en donderdag bent u welkom in het Geniemuseum. Donderdag 7 en donderdag 21 mei is het museum gesloten. Zaterdag 18 en zondag 19 april is het museum geopend in het kader van de Museumweek.

www.geniemuseum.nl

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …