Gemma Wiegant nieuwe voorzitter Stichting MDM

Op 16 mei is Gemma Wiegant benoemd tot voorzitter van de Stichting Muziek Dans & Musical, sinds 2019 hét centrum voor cultuureducatie in Vught. Zij volgt Fred de Man op, die vanaf 1 januari als interim-voorzitter aan MDM verbonden was.

Gemma Wiegant woont inmiddels 6 jaar in Vught en voelt zich hier helemaal thuis. Velen zullen haar kennen als gemeenteraadslid voor D66 in de vorige raadsperiode, waarbij zij zich ook inzette voor cultuur in Vught. Zij heeft vele jaren gewerkt als directeur/bestuurder van de openbare bibliotheek in Nieuwegein waaraan zij nu nog parttime als strategisch adviseur verbonden is. Nu zij meer vrije tijd heeft, wil zij zich met enthousiasme inzetten voor de verdere ontwikkeling van de jonge organisatie die MDM nog altijd is en het versterken van het culturele klimaat in Vught.

Piet van Gennip
Gelijktijdig met Gemma Wiegant werd Piet van Gennip benoemd tot bestuurslid van MDM. Piet is als directeur verbonden aan Het Balletorkest in Amsterdam en woont ruim vier jaar in Vught. Hij vervult meerdere bestuursfuncties in het landelijke culturele veld en wil zijn passie en ervaring graag inzetten voor het culturele leven in Vught. MDM is zeer verheugd met deze benoemingen. Het bestuur is hiermee compleet en bestaat uit 7 personen. Naast Gemma en Piet zijn dat Henriëtte Oude Luttighuis, Neeltje van Balkom, Tessa de Man, Theo Vorstenbosch en Jacqueline Lips. Een fantastische club vrijwilligers die zich inzet voor muziek, dans en musical in Vught.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …