Gemeenteraadsverkiezingen uitgelezen kans om richting te geven aan lokale energietransitie

Op 18 november mogen alle Vughtenaren weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook op het gebied van de energietransitie zullen er de komende raadsperiode veel keuzes gemaakt moeten worden. Hoe gaan we van het aardgas af? Waar komen grootschalige projecten voor het opwekken van duurzame energie? Hoe zorgen we dat onze woningen optimaal geïsoleerd zijn? Deze keuzes raken ons allemaal, dus is het belangrijk om de partij te kiezen die uw standpunten deelt. Om dit makkelijker te maken staan op de website van VET-Vught per partij de standpunten overzichtelijk bij elkaar.

Vanuit het klimaatakkoord hebben gemeentes de opdracht gekregen om een plan op te stellen hoe ze een groter deel van het energieverbruik duurzaam gaan opwekken en hoe ze de komende decennia denken de woningen van het gas af te halen. De komende raadsperiode zullen hier grote stappen in gemaakt moeten worden om de doelen die voor 2030 gesteld zijn, te kunnen halen. Daarom zijn juist bij deze verkiezingen de standpunten wat de energietransitie betreft extra belangrijk.

VET-Vught is blij om te zien dat alle partijen de transitie naar duurzame energie serieus nemen. Het gaat immers om ingrepen die onze woon- en leefomgeving veranderen. Niet onbelangrijk dus. Er wordt verschillend gedacht over hoe de transitie moet worden aangepakt door de lokale politieke partijen. Wat de verschillende standpunten zijn? Bekijk daarvoor de website zodat u een bewuste keuze kunt maken.

Het overzicht van de visies en standpunten is te vinden op www.vet-vught.nl/gemeenteraadsverkiezingen met ook direct een link naar de verschillende partijprogramma’s.

Kijk ook bij

Marieke van den Broek haalt zilver bij Beauty Awards

Zondag 25 april is bekend geworden dat Marieke van den Broek de tweede prijs heeft …