Gemeenteraadsverkiezingen in Het Klaverblad van 23 september

LEES DE VOLLEDIGE ARTIKELEN IN HET KLAVERBLAD VAN 23 SEPTEMBER. DAT KAN OOK ONLINE; KLIK HIER.

{Foto: Floris van Bergen)

Rutger Jans lijsttrekker van CDA Vught
De leden van het CDA in Vught, Helvoirt en Cromvoirt hebben op 14 september in Cromvoirt per acclamatie de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Ook het CDA-verkiezingsprogramma is door de leden vastgesteld.

Het CDA gaat de verkiezingen in met een kandidatenlijst waarop vertrouwde én nieuwe namen staan. De lijst wordt aangevoerd door Rutger Jans (Vught), gevolgd door Ans Beijens-Swalen (Helvoirt). Op de derde plaats staat Yvonne Vos (Vught), met Jan van Iersel (Helvoirt) op de vierde plaats. Op plaats vijf staat Jeroen Pijnenburg. Lucien Verhoeven (Vught) en Ton Derks (Helvoirt) completeren de top 7 van de kandidatenlijst.

Alle wijken en dorpen vertegenwoordigd op kandidatenlijst D66
Misschien hebben we wel de meest diverse lijst van alle politieke partijen.” D66-lijsttrekker Fons Potters is enthousiast over de verscheidenheid aan kandidaten op de kieslijst van D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt voor de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november. “Mooi om te zien dat we kandidaten hebben uit alle wijken van Vught en dat ook Helvoirt en Cromvoirt goed zijn vertegenwoordigd.”

Dat Fons Potters de nieuwe lijsttrekker is, werd begin deze maand door niemand minder dan Sigrid Kaag bekendgemaakt. De overige kandidaten zijn nu ook bekend. “De leden hebben gekozen voor een lijst met veel ervaring”, vertelt Potters. “We hebben een sterk team met verschillende achtergronden en expertisegebieden. Dat is een voordeel, gezien de vele complexe dossiers die er spelen de komende 5,5 jaar.” Op de tweede plaats staat huidig raadslid en fractievoorzitter Dianne Schellekens. De nummers 3 en 4, Dion Meuwissen en Joris Vrensen, zijn al jaren op verschillende vlakken actief bij D66 en staan klaar voor een plek in de gemeenteraad. Op plaats 5 staat nieuwkomer Willem Jan de Graaff, die zich als voormalig Burgervaojer van Dommelbaorzedurp nu kandidaat stelt voor de raad die de andere 362 dagen per jaar actief is. Plaats 6 is voor Helvoirtenaar Marcel Kloprogge. Floor Lekkerkerker (7), Cromvoirtenaar Ton van Outheusden (8), Saskia Geraerts-Van Houten (9) en Jan-Willem Verlijsdonk maken de top 10 compleet.

Bregje Peijnenburg lijsttrekker Gemeentebelangen
Tijdens de algemene ledenvergadering op 15 september hebben de leden van de lokale politieke partij Gemeentebelangen Bregje Peijnenburg-van Gemert unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 18 november.

Bij deze gelegenheid werd tevens de concept-kandidatenlijst gepresenteerd. Bregje Peijnenburg, met roots in Vught, Helvoirt én Cromvoirt is sinds 2018 raadslid voor Gemeentebelangen. Het bestuur en de leden van Gemeentebelangen zijn vol vertrouwen dat zij de komende raadsperiode haar energie zal aanwenden om Vught, Cromvoirt en Helvoirt nog beter te maken. Bregje is van mening dat enkel een lokale partij zich voor de volle 100% voor de belangen van de burger kan inzetten. Dit geldt in bijzondere mate voor de transparantie in communicatie tussen inwoners en gemeente, verkeersveiligheid rondom scholen en bereikbaarheid rondom N65 en het spoor.

PvdA-GroenLinks start campagne ‘Vol nieuwe energie’
Zaterdag 19 september heeft PvdA-GroenLinks de verkiezingscampagne afgetrapt tijdens een bijeenkomst bij de IJzeren Man. Op deze symbolische plek – gelegen tussen de dorpen Vught, Helvoirt en Cromvoirt – gaf lijsttrekker Toine van de Ven het startsein voor de campagne. Van de Ven: “Wij hebben 48 enthousiaste kandidaten uit alle dorpen en een zeer ambitieus sociaal en groen verkiezingsprogramma. Wij zijn er klaar voor!”

De campagneslogan van PvdA-GroenLinks is ‘Vol nieuwe energie’. Een slogan met veel betekenissen. Vol nieuwe energie gaat over de vernieuwing op de lijst, met veel jongeren en andere nieuwe gezichten. Het onderstreept de werklust van kandidaten om de komende 5,5 jaar aan de slag te gaan voor onze gemeente. Het gaat over de nieuwe impuls voor Helvoirt in een nieuwe gemeente én de vernieuwing die Helvoirt voor Vught kan betekenen. En natuurlijk is het ook een knipoog naar de ambitie om de gemeente klimaatneutraal te maken met meer schone energie.

VVD Vught-Helvoirt-Cromvoirt presenteert kandidatenlijst en programma
In aanloop naar de herindelingsverkiezingen legt VVD Vught-Helvoirt-Cromvoirt een stevige basis met een diverse kandidatenlijst. Naast de vertrouwde gezichten als lijsttrekker Mark du Maine en lijstduwer wethouder Saskia Heijboer, hebben zich ook vier kandidaten uit Helvoirt gemeld en voor het eerst deze verkiezingen een tweede lijstduwer: Albert Verlinde uit Cromvoirt.

De kandidatenlijst van de VVD kent hiermee 27 kandidaten. Mark du Maine debuteert dit jaar als lijsttrekker, maar is al sinds 2010 actief in de fractie, eerst als raadslid en vervolgens als fractievoorzitter. Per 1 januari 2021 splitst de gemeente Haaren zich op en vormen de kernen Vught, Helvoirt en Cromvoirt de nieuwe gemeente Vught. Daarom worden er op 18 november aanstaande tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen gehouden.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …