Gemeenten én provincie zetten zich in voor snelfietsroute F2 ’s-Hertogenbosch-Boxtel-Eindhoven

De colleges van vijf gemeenten en de provincie ondertekenen de Intentieovereenkomst 2.0 snelfietsroute ’s-Hertogenbosch-Eindhoven.

De snelfietsroute tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven is weer een stap dichterbij gekomen. Wethouders van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel, Best en Eindhoven en de gedeputeerde mobiliteit van de provincie Noord-Brabant tekenen medio maart de Intentieovereenkomst 2.0 voor de snelfietsroute F2. In 2018 werd een eerste overeenkomst daarvoor getekend. Nu gaat ook de provincie mede ondertekenen.

Met de Intentieverklaring spreken gemeenten en provincie zich gezamenlijk uit voor de aanleg van de snelfietsroute. Na de gemeenteraadsverkiezingen bereiden de nieuwe bestuurders afspraken voor over de kwaliteit van de route, de bekostiging ervan en de fasering van de aanleg. De definitieve afspraken leggen zij vast in de Bestuursovereenkomst.

Snelfietsroutenetwerk
De F2 wordt onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes waaraan de provincie Noord-Brabant samen met de gemeenten werkt. De F2 is een mooie, directe route door landelijk gebied en doorkruist daarbij de dorpskernen van de gemeenten Vught, Boxtel en Best. Daarmee ontstaat niet alleen een snelle comfortabele route voor woon-werkverkeer en scholieren, in de weekenden en vakantieperiodes kan de route ook veel vrijetijdsfietsers aantrekken.

Lees meer over de realisatie van snelfietsroutes in Brabant: https://sjees.nl/snelfietsroutes

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …