Vertegenwoordigers van de Huurders Belangenvereniging, Woonwijze en gemeente Vught ondertekenen in het Raadhuis de prestatieafspraken. Foto: gemeente Vught/Marc Bolsius

Gemeente, Woonwijze en Huurders Belangenvereniging tekenen prestatieafspraken

De gemeente Vught, Woonwijze en de Huurders Belangenvereniging van Woonwijze ondertekenden maandag 11 december de prestatieafspraken. Hierin staat wat de drie partijen het komende jaar van elkaar kunnen verwachten.

Een stap vooruit. Zo noemde wethouder Peter Pennings gisteren het vastleggen van de prestatieafspraken tussen de gemeente Vught, Woonwijze en de Huurders Belangenvereniging (HBV). “Woonwijze is een van onze belangrijkste partners als het gaat om wonen. Dit doen we samen.” Hij was er blij mee dat wethouder Saskia Heijboer de afspraken ook ondertekende. Zij was het hier mee eens: “Wonen en zorg kun je in deze tijd niet meer los van elkaar zien.” Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder a.i. van Woonwijze, voegde hier aan toe: “Goed, veilig en duurzaam wonen is minstens zo belangrijk. Samen gaan we er onze schouders onder zetten.”

Charlotte Beukeboom complimenteerde de HBV die ‘echt de stem van de bewoners heeft laten horen’. Rob Hulsman, voorzitter van de HBV, benadrukte dat het sociale onderdeel van de afspraken voor de huurders steeds zwaarder gaat wegen. “Er ligt een mooi stuk, we gaan de uitvoering goed monitoren.”

Belangrijk onderwerp waar afspraken over zijn gemaakt is de herstructurering van de Grote Zeeheldenbuurt en het bekijken of deze wijk gasloos gemaakt kan worden. Ook de mogelijke inzet van een seniorenmakelaar wordt bekeken. Daarnaast moet er een werkplan komen om kleine woningaanpassingen zoals een traplift of verhoogd toilet sneller aan te brengen.

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …