Gemeente mag niet starten met verharding Jagersboschlaan

Het zou volgens de meervoudige kamer van de rechtbank onomkeerbare gevolgen hebben als de gemeente Vught door zou gaan met werkzaamheden rond de verharding van de Jagersboschlaan, bleek in een zeven uur durende zitting, onderbroken door een aantal schorsingen. De gemeente moet volgens de bestuursrechters wachten op de uitspraak die uiterlijk 6 oktober door de rechtbank wordt gedaan.

Door Ada Imming

Omdat de gemeente kennelijk niet van plan was te wachten tot de uitspraak van de rechtbank en toch wilde starten met werkzaamheden, had een aantal partijen bij de bestuursrechter al eerder een schorsingsverzoek ingediend dat werd gehonoreerd. De gemeente stuurde tijdens het zomerreces een aanvullend rapport naar de rechtbank in de hoop dat het aanleveren van extra informatie voor de rechter aanleiding zou zijn om sneller tot een uitspraak te komen en niet te wachten tot oktober. Deze actie heeft dus geen succes opgeleverd. De Jagersboschlaan is nu een zandpad, reeds ontdaan van fietspad en paaltjes en blijft gesloten tot de uitspraak van de rechtbank.

Bezwaren
De zeven eisers in deze procedure waren het Maurick College, vertegenwoordigd door Annemarie Posset van Snijders Advocaten uit Den Bosch, de Stichting Natuur- en Milieugroep Vught, een aantal omwonenden van het Jachterf en de Jagersboschlaan en de Fietsersbond. Alle partijen brachten hun bezwaren naar voren die geformuleerd zijn tegen plannen van de gemeente om de Jagersboschlaan definitief te verharden in verband met de reconstructie van de N65. Daar is al heel veel over gezegd en geschreven, maar de talloze tegengeluiden, zo voelt het voor de eisers, worden door de gemeente niet serieus genomen. Ook niet het zwaarwegende argument, vooral ingebracht door het Maurick College, dat er dagelijks 600 tot 700 leerlingen per fiets gebruikmaken van de Jagersboschlaan en dat na de verharding er ook nog eens 1500 auto’s per dag bijkomen. Gevreesd wordt voor chaos en ongelukken, nog afgezien van de schade die deze verkeersbewegingen met zich meebrengen voor de omgeving.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 2 september. Dat kan ook online, klik hier.

Kijk ook bij

Nieuwe beweegtuin Huize Elisabeth gerealiseerd

De binnentuin van Huize Elisabeth is sinds kort een beweegtuin rijker. De complete beweegtuin bestaat …