Gemeente doet aangifte van misdrijf

Op 25 mei van dit jaar werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Esscheweg. Op 6 augustus is op last van burgemeester Van de Mortel de woning met schuur en erf voor vier maanden gesloten. Uit een controle bleek vorige week dat de verschillende zegels verbroken zijn. Burgemeester Van de Mortel heeft aangifte gedaan van een misdrijf. Het pand is opnieuw verzegeld.

Op donderdag 10 oktober ontving de politie een melding van een verdachte situatie bij het drugspand aan de Esscheweg. De politie is in actie gekomen en is meteen gaan kijken. Daar zagen de agenten dat verschillende deuren waren opengebroken. De zegels die op de deuren zaten, zijn kapotgescheurd. In de woning troffen zij geen personen aan. Wel vonden de agenten twee zakken met hennepgruis, wat ook strafbaar is. Toezichthouders van de gemeente hebben nieuwe zegels aangebracht.

Blijven melden
Op basis van artikel 199 van het Wetboek van Strafrecht is het strafbaar om opzettelijk zegels waarmee voorwerpen door het bevoegd openbaar gezag verzegeld zijn, te beschadigen of te verbreken. Dit is een misdrijf. De gemeente heeft aangifte gedaan van dit strafbare feit. Burgemeester Van de Mortel roept de bewoners op om verdachte situaties rondom woningen of panden te blijven melden bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Dit kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Kijk ook bij

Het is bijna tijd voor de Vughtse Cultuurweek 2023

Ingezonden mededeling De Vughtse Cultuurweek 2023 staat weer voor de deur. Dit jaar zal de …