Geld voor onze jeugd? Vraag er alstublieft om!

Burgemeester Roderick van de Mortel is de voorzitter van de Stichting Jeugdfonds Vught. Die voorzitter heeft een missie: hij wil dat alle kinderen in Vught, Helvoirt en Cromvoirt onbezorgd, zonder schroom en zonder uitzondering mee kunnen doen. Veel kinderen en hun ouders hebben daarvoor extra geld nodig. Het Jeugdfonds wil daarbij graag bij helpen. U hoeft het alleen maar te laten weten.

De spaarpot mag leeg
“We zijn echt op zoek naar de inwoners die de steun goed kunnen gebruiken”, vertelt Van de Mortel. “Het Jeugdfonds is een mooie spaarpot, die we willen leegmaken. Het probleem is, dat we de mensen en kinderen voor wie het geld bedoeld is, heel moeilijk kunnen vinden. Ik nodig ze heel graag uit om zich te melden, zodat we echt kunnen helpen. Of dat nu met geld is voor een abonnement op de sportclub, nieuwe schoenen, warme winterjas, goede bril of een broodnodige nieuwe fiets, zolang het voor de jeugd is, kan het allemaal. Vanzelfsprekend blijft dat onder ons en met respect voor de privacy.”

Krap zitten, ís geen schande
De burgemeester begrijpt best dat veel mensen het moeilijk vinden om toe te geven dat ze wat hulp kunnen gebruiken. Ook uit zijn eigen ervaring met het Jeugdfonds weet hij dat inwoners een drempel moeten overwinnen. “Je hoort vaak dat deze mensen het zelf willen oplossen. Mensen schamen zich, omdat ze vinden dat ze hun hand ophouden. Ik snap dat heel goed. Maar het is zo jammer en zo onnodig. Het is toch geen schande als je het financieel moeilijk hebt en wat hulp kunt gebruiken? Zeker in deze dure tijd.”

Neem contact op
De burgemeester doet een oproep: “Beste ouders, (jeugd)organisaties, comités, verenigingen, instellingen en particulieren: gaat het om het ondersteunen van onze jeugd, vraag het Jeugdfonds Vught om de rekening te betalen. We zijn er voor alle kinderen in onze gemeente en we helpen u graag.”

Aanvragen
Kan het jeugdfonds iets voor u betekenen? Of wilt u meer over het fonds weten? Stuur een e-mail naar info@jeugdfondsvught.nl. U kunt ook een briefje sturen. Het adres is: Stichting Jeugdfonds Vught, per adres Van Heurnlaan 16, 5261 EW Vught. U bent van harte welkom! Meer informatie vindt u op www.jeugdfondsvught.nl.

Niemand aan de kant
Er klinkt wat trots door in zijn stem als de burgervader verder gaat: “Er zijn in onze gemeente zoveel fantastische initiatieven om elkaar te helpen. We kunnen gerust spreken van een traditie. Instellingen, ondernemers, verenigingen, stichtingen en ook particulieren zetten zich op allerlei manieren in om hun dorpsgenoten financieel of anderszins te ondersteunen. En geloof me: dat gebeurt echt niet uit medelijden. Dat gebeurt uit medeléven, uit onderlinge saamhorigheid en gemeenschapszin. Het is ook het besef, dat we het met elkaar nog leuker en beter hebben als er niemand aan de kant hoeft te staan.”

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …