Geheugencafé Vught op 4 maart met presentatie Geheugenwijzer

Op woensdag 4 maart vindt het Geheugencafé Vught plaats in Huize Elisabeth, St.-Elisabethstraat 2 in Vught. De avond gaat over de Vughtse ondersteuning bij dementie door Wegwijs+ en Casemanagers Dementie. Aanvang 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

Deze editie van het Geheugencafé Vught staat volledig in het teken van welke mogelijkheden er in Vught zijn voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, vrienden en bekenden. Voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen, valt het vaak niet mee om antwoord te krijgen op de vele vragen die er op hen afkomen. Waar kan ik terecht? Wie kan me helpen? Wat staat me te wachten? Allemaal zeer begrijpelijke vragen. Op deze en andere vragen wordt ingegaan tijdens deze avond. De informatie zal gegeven worden door medewerkers van Wegwijs+ en Casemanagers Dementie.

De Geheugenwijzer
Een bijzonder element aan het begin van deze avond is de presentatie van de Geheugenwijzer die speciaal voor Vught is gemaakt. In deze fraai en handzaam uitgevoerde Geheugenwijzer is veel praktische informatie opgenomen ter ondersteuning van mensen met dementie en hun omgeving. Wethouder Saskia Heijboer zal de eerste exemplaren uitreiken. Tijdens deze avond zal ook aandacht worden besteed aan de mogelijkheden van de Geheugenbibliotheek die in DePetrus is gevestigd.

Aanmelden
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, wordt u verzocht u vooraf aan te melden via geheugencafevught@gmail.com óf telefonisch bij ABZ: 073-6572000. Het Geheugencafé Vught is een van de activiteiten van het Dementie Netwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Babel Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ. Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vught.

Seniorenbus
Mensen die vervoerd willen worden, melden dat uiterlijk op 27 februari bij de Seniorenbus via telefoon 073-7113191 of per e-mail: seniorenbusvught@gmail.com.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …