Home / Algemeen / Geheugencafé Vught 22 januari
Patisserie De Rouw

Geheugencafé Vught 22 januari

Wat doet dementie met jouw eigen regie en je relaties?

Op woensdag 22 januari vindt het Geheugencafé Vught plaats in DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Aanvang 19.30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

De documentaire ‘Mijn hoofd in jouw handen’ gaat over de invloed van dementie op huwelijken, vriendschappen en familiebanden. Wat is voorbij en wat kan nog wel? En voor hoelang nog? Vragen die steeds meer mensen bezighouden.

Documentairemaker Pim Giel was jaren werkzaam in de zorg, als verpleegkundige, manager en adviseur. Hij kent de problematiek van binnenuit. De bezoekers bekijken zijn documentaire en gaan met hem en elkaar in gesprek. Pim Giel: “Het aantal mensen met dementie stijgt en ze moeten nu langer thuis blijven wonen. Dat levert spanningen op, maar het kan ook goed gaan. Mensen die werkzaam zijn in de ouderenzorg leren hun cliënten pas kennen als het niet meer gaat zonder hulp. De documentaire laat het leven zien dat aan deze ingrijpende verandering voorafgaat. De documentaire is niet alleen gemaakt voor professionals in de zorg, maar ook voor mensen die binnen de familie- of vriendenkring met dementie te maken krijgen. Het is een mooie aanleiding om het er bijvoorbeeld eens met je partner over te hebben: hoe gaan wij het doen als dit ons overkomt?”

Aanmelden
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, vragen we u u vooraf aan te melden, telefonisch bij ABZ: 073-6572000.
Het Geheugencafé Vught is een van de activiteiten van het Dementie-overleg Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Babel Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ.

Seniorenbus
Mensen die vervoerd willen worden, kunnen dat uiterlijk op 12 januari melden bij de Seniorenbus, telefoon 073-7113191 of per e-mail seniorenbusvught@gmail.com.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

KWF Kankerbestrijding Helvoirt zoekt collectanten

Het KWF heeft dit jaar i.v.m. de coronacrisis lang gewacht om een besluit te nemen …