Geheugenbibliotheek geopend in DePetrus; alles rondom dementie en geheugenproblematiek

De Geheugenbibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met lichte dementie, hun mantelzorgers en familieleden en iedereen die meer wil weten over geheugenproblematiek. Je kunt er op ieder gewenst moment boeken en spelmaterialen lenen en daarnaast zijn er vanaf 29 juni op dinsdagmiddag en vrijdagochtend vrijwilligers aanwezig die je gericht verder kunnen helpen of die gewoon een luisterend oor kunnen bieden.

De collectie bestaat uit informatieve boeken over Alzheimer en dementie, herinneringsboeken, dvd’s en spelmateriaal om samen verhalen over vroeger op te halen, folders met betrekking tot dementie, herinneringskoffers met divers materiaal rondom een bepaald thema, romans over Alzheimer en dementie en jeugdboeken om voor (klein)kinderen de ziekte inzichtelijk te maken.

De Geheugenbibliotheek is een samenwerking met Welzijn Vught en dient tevens als informatiepunt voor Ouderen, als onderdeel van de Sociale Kaart van Vught. Binnen de Geheugenbibliotheek wordt advies verstrekt aan ouderen en hun familie als het gaat om ontmoeting, activiteit, samen eten en vervoer. De Sociale Kaart van Vught is een project waarbij verschillende partijen samenwerken rondom thema’s als opvoeden, zorg & gezondheid en ouderen.

Geheugenbibliotheek
Dagelijks geopend tijdens openingstijden DePetrus
Vrijwilligers aanwezig op: dinsdag van 14.00 – 17.00 uur en vrijdag van 10.00 – 13.00 uur
Bibliotheek Vught (DePetrus), Heuvel 2

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …