Geheugenbibliotheek: dementie op jonge leeftijd

De Geheugenbibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met lichte dementie, hun mantelzorgers, familieleden en iedereen die meer wil weten over geheugenproblematiek. Je kunt op elk gewenst moment boeken en spelmaterialen lenen en daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig die je gericht verder kunnen helpen of die gewoon een luisterend oor bieden.

Dinsdagmiddag 12 juli is speciaal voor iedereen die meer wil weten over dementie op jonge leeftijd. Ook jonge mensen die al de diagnose dementie hebben zijn welkom, of hun naasten. Vanuit Vivent is een casemanager Jonge Mensen met Dementie (JMD) aanwezig, u kunt voor alle vragen terecht in DePetrus van 13.30 tot 15.30 uur. Aanmelden: geheugencafevught@gmail.com.

Boeken over dementie
In de Geheugenbibliotheek helpen vrijwilligers met informatieve boeken over Alzheimer en dementie, herinneringsboeken, dvd’s en spelmateriaal om samen verhalen over vroeger op te halen, folders met betrekking tot dementie, herinneringskoffers met divers materiaal rondom een bepaald thema, romans over Alzheimer en dementie en jeugdboeken om voor (klein)kinderen de ziekte inzichtelijk te maken. Ook kunt u de Geheugenwijzer gratis afhalen; deze geeft antwoord op veelgestelde vragen over het omgaan met dementie en wijst u de weg naar alle organisaties voor mensen met dementie en hun naasten.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …