Wethouder Yvonne Vos

Géén betaalbare woningen in CPO-project Den Hoek

In een brief aan de Vughtse gemeenteraad, die bij de stukken voor de raadsvergadering van 6 april zit, laat wethouder Yvonne Vos weten dat er in het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)-traject in Den Hoek waarschijnlijk alléén woningen in de categorie ‘middelduur’ gerealiseerd zullen worden. Het college heeft het CPO-project in de markt gezet met de verwachting dat er 7 betaalbare en 4 middeldure woningen gebouwd zouden worden.

Volgens de wethouder is het echter zo dat een CPO-traject met zich meebrengt dat de deelnemers de nodige vrijheid hebben in de precieze invulling van het project. Zo kunnen de deelnemers keuzes maken over de verkaveling en grootte, breedte en inhoud van de woningen. Deze keuzes hebben er in dit traject toe geleid dat de huizen helaas niet gebouwd worden volgens de door het college verwachtte verdeling. Vos: “Hierdoor zal het aandeel betaalbare woningen in Den Hoek lager uitvallen dan dat wij eerder met de raad hebben gecommuniceerd. Dit is een les voor de toekomst en we zullen hier bij eventuele volgende CPO-trajecten dan ook extra alert op zijn.”

Project Wolfskamerweg
Wethouder Vos had ook nog goed nieuws voor de raadsleden en de woningzoekenden die al lang wachten op de bouw van extra betaalbare woningen in Vught. Het beroep tegen het bestemmingsplan dat de bouw van 58 appartementen op de hoek Wolfskamerweg/Industrieweg mogelijk moet maken, dat door een inwoner bij de Raad van State werd ingesteld, is ingetrokken. Daardoor is het bestemmingsplan per direct onherroepelijk geworden. Alle procedures in dit proces zijn nu afgerond en de bouw van de 30 betaalbare appartementen (40 m2) en 28 middeldure appartementen (65 m2) zou nu kunnen starten. Jammer voor de woningzoekenden dat inmiddels de maximumprijs voor een betaalbare woning in Vught is opgelopen naar 263.000 euro v.o.n. en voor een middeldure woning van 400.000 naar 420.000 v.o.n.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …