Geef je sportkleding nieuw leven

Dit jaar zou voor de derde keer op rij een sportkleding-weggeefbeurs worden gehouden in Vught, een initiatief van Welzijn Vught, Kernteam Bestaanszekerheid en MOVE Vught. Er wordt sportkleding en -attributen ingezameld en daarna werd aan het begin van het schooljaar en het nieuwe sportseizoen een weggeefbeurs gehouden.

Op deze manier konden mensen die onvoldoende financiële middelen hebben, toch het seizoen laten starten met ‘nieuwe’ en goedpassende sportkleding, sportschoenen en/of bijvoorbeeld een tennisracket of hockeystick. Dat er behoefte aan is aan deze service, bleek wel uit de opkomst van de afgelopen twee jaar. Daarom wilden de organistoren dit jaar de derde editie van de weggeefbeurs houden.

Aangepaste vorm
Mike Wiersema van MOVE Vught: “Maar net als heel veel andere evenementen kan de weggeefbeurs niet plaatsvinden zoals we dat gewend zijn. Gezien de noodzaak hebben we besloten om de weggeefbeurs niet af te gelasten, maar op een andere manier in te richten. Meer gericht op de vraag waarbij we later het aanbod proberen te zoeken.”

Werkwijze weggeefbeurs 2020
Kunt u, of uw kind, niet sporten doordat u (tijdelijk) geen geld hebt voor sportkleding en/of sportmaterialen? Meld u aan via ‘Vught voor elkaar helpt’. Geef vóór 1 juli door wat u nodig hebt. Let op dat u de juiste maat doorgeeft. De organisatoren doen daarna hun uiterste best om te vinden wat u zoekt. Ze laten vóór 23 augustus weten of dit gelukt is.

Contactgegevens
Wat u nodig hebt, kunt u telefonisch of per mail doorgeven.Telefonisch: 06-51866660. Bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Per mail: sportkledingbeurs@gmail.com. Vermeld hierbij: uw naam, uw telefoonnummer en wat u nodig hebt + juiste maat.

Ik heb sportkleding beschikbaar
Wiersema: “We zijn superblij met alle mensen die iedere keer weer hun sportkleding doneren. De weggeefbeurs is inmiddels zo ingeburgerd dat verschillende leden van de werkgroep worden aangesproken wanneer de weggeefbeurs weer plaatsvindt en waar de spullen gedoneerd kunnen worden. Aan iedereen die sportkleding en/of sportmaterialen beschikbaar heeft, vragen we de spullen nog even te bewaren. Na 1 juli gaan we bekendmaken wat we zoeken en hopelijk kunnen we op deze manier weer veel mensen blij maken. Ondanks deze lastige tijd hopen wij op deze manier toch ons steentje te kunnen bijdragen, zodat iedereen in het nieuwe sportseizoen goed en sportief gekleed van start kan.”

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …