Gedenkwaardig concert Orkest Toermalijn met de dwarsfluit in de hoofdrol

Ter nagedachtenis aan Jan Kersten, zeer gewaardeerd fluitist bij Orkest Toermalijn van 1992 tot 2009, geeft Orkest Toermalijn op zaterdag 12 november 16.00 uur, een concert in de Speeldoos waarbij de dwarsfluit de hoofdrol speelt. De toegang is gratis.

Jan Kersten heeft na zijn overlijden in 2018 een legaat geschonken aan Orkest Toermalijn. Het orkest vond het een mooie gedachte om de rasmuzikant Jan Kersten op deze dag een postuum eerbetoon te geven. Inge IJpelaar, fluitist en docent dwarsfluit bij MDM in Vught, heeft speciaal voor dit concert een arrangement voor het orkest gemaakt van het Oekraïense lied ‘Why didn’t you come’. Dit stuk wordt gespeeld door ca. 10 fluitisten, begeleid door Orkest Toermalijn o.l.v. dirigent Willem van de Laar. Daarnaast kunt u luisteren naar enkele fluitsolisten en speelt het orkest eigen repertoire. De muzikanten ontmoeten u graag na afloop in de foyer van de Speeldoos.

Meespelen?
Mocht u interesse hebben om mee te spelen in het orkest, dan is dit concert een mooie gelegenheid om kennis te maken! Gevorderde muzikanten zijn zeer welkom in het symfonieorkest. Het is ook mogelijk een repetitieochtend bij te wonen. Meer informatie hierover vindt u op www.orkesttoermalijn.nl

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …