Home / Algemeen / Gastvrije Open Dag Visio De Vlasborch
Patisserie De Rouw

Gastvrije Open Dag Visio De Vlasborch

Op zaterdag 2 november houdt Visio De Vlasborch van 12.30-16.00 uur een Gastvrije Open Dag. Visio De Vlasborch is een verzorgingshuis waar wonen en dagbesteding wordt geboden aan ouderen met een visuele beperking, gelegen aan de Vlasmeersestraat 99 te Vught.

De Gastvrije Open Dag is anders van opzet dan de ‘gewone’ open dagen van Visio De Vlasborch. Belangstellenden worden uitgenodigd om op deze dag kennis te maken met ‘Living Experience’. Dat is een programma waarmee Visio haar kennis en expertise op gebied van zorgtechnologie overdraagt aan cliënten van Visio, maar ook aan mensen met een visuele beperking die geen cliënt zijn van Visio en ook aan mensen zonder visuele beperking. Het programma is gericht op de zelfredzaamheid van slechtziende en blinde ouderen.

Nieuwste technieken
Tevens worden medewerkers toegerust om technologie in de dagelijkse zorg, begeleiding of revalidatie te kunnen inzetten. In Visio De Vlasborch worden een aantal ruimtes ingericht met technologische hulpmiddelen, zodat de bezoeker kan kennismaken met de nieuwste technieken op het gebied van ondersteuning in huis voor mensen met een visuele beperking. Ook kunnen belangstellenden tijdens deze open dag ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn door bijvoorbeeld het gebruik van simulatiemateriaal. En natuurlijk kunnen de bezoekers kennismaken met diverse hulpmiddelen. Visio De Vlasborch heeft een gevarieerd aanbod op het gebied van wonen, dagbesteding, vrijwilligerswerk en het wijkpunt. Onder genot van een kopje koffie of thee kan iedereen in gesprek gaan met cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en wijkondersteuners. Uiteraard worden er rondleidingen door het verzorgingshuis en de aanleunwoningen gegeven, waarbij enthousiaste medewerkers de belangstellenden een ‘kijkje in de keuken’ geven.

Symposium
Op 16 november zal er van 13.30-15.30 uur een symposium worden gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in werken bij Visio De Vlasborch.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Tandartsenpraktijk De Valcke overgenomen door Beukenhof

Vanaf 1 september wordt de tandartsenpraktijk van André de Valcke aan de Molenrijnselaan 45 overgenomen …