Gasloos wonen? Hoe?

Op 30 mei verzorgt VET-Vught een thema-avond over gasloos wonen en de mogelijkheden om een bestaande woning gasloos te maken. De bijeenkomst vindt plaats na de algemene ledenvergadering van VET-Vught om 19.30 uur. Locatie is de Brandweer/BOR aan de Kettingweg 7-a . Gratis aanmelden via gaslooswonen@gmail.com.

Gasloos wonen is ‘hot’. Je kunt er niet meer omheen. Overal verschijnen berichten in de media dat we van het (aard)gas af moeten. Maar waarom moeten we eigenlijk van het gas af en wat betekent dat nu precies voor uw situatie? Daarover gaat de bijeenkomst van VET-Vught, het Vughtse burgerinitiatief dat de energietransitie in Vught wil versnellen.

Het aardgas in Groningen is eindig en nieuwbouwwoningen moeten per 1 juli zonder gasaansluiting gebouwd worden. Dat is even wennen. De bouwwereld is ervan geschrokken. Toch weten we al lang dat het opstoken van aardgas CO2 uitstoot en dat we daarvan af moeten? Maar wat betekent dat voor bestaande woningen. De woning waar u woont?

Tijdens de bijeenkomst wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden om een bestaande woning gasloos te maken. Wat komt erbij kijken, wat zijn de mogelijkheden, de kosten en de voor- en nadelen?

Daarna wordt ingezoomd op 1 van de apparaten die een oplossing kan bieden: de warmtepomp. Kan iedereen een warmtepomp plaatsen en wat betekent dat dan in en om je woning? Wat moet je aanpassen aan je woning om je huis zonder gas te kunnen verwarmen?

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de informatiebijeenkomst over Gasloos wonen. De bijeenkomst vindt aansluitend op de Algemene Ledenvergadering van VET-Vught plaats en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Er is ruim voldoende tijd om uw vragen te beantwoorden.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …