Galerie KuBra-Art Den Bosch presenteert ‘Zomersalon’

In Galerie KuBra-Art, gelegen aan het Burgemeester Loeffplein 64 in ’s-Hertogenbosch, gaat op zaterdag 22 juni om 15.00 uur de nieuwe overzichtstentoonstelling ‘Zomersalon’ van start met een feestelijke vernissage.

Gedurende de zomermaanden tonen 20 Brabantse kunstenaars hun werk in de galerie en gaan in gesprek met de bezoekers. De 24 meter lange etalage in de voetgangerspassage van parkeergarage De Tolbrug is een verlengde van deze tentoonstelling. De expositie loopt van 22 juni t/m 25 augustus en de galerie is donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur geopend. Iedere zaterdag en zondag is een kunstenaar aanwezig en vertelt over zijn/haar werk.

De ‘Zomersalon’ geeft een kijkje in de keuken van de Brabantse Kunst; een diversiteit aan kunstenaars, materialen en disciplines. Wat is er te zien? Unieke voelbare keramische beelden, zomerse landschapschilderijen, bronzen sculpturen, contrasterende potloodtekeningen, innerlijke vrijheid én realistische stillevens in olieverf, stadsgezichten met rietpen en penseel in inkt en olieverf, gelaagde en abstracte kleurrijke acrylschilderijen, strakke schilderijen uit de serie Blue Room, gezeefdrukte portretten, steampunk, autonome werken, schilderijen met metaalblad en olieverf, stenen beelden, glazen objecten, werken met combinaties van zeefdruk en schilderen op speciaal bewerkt aluminium en experimentele kunst.

Kunstenaars: Will van Berlo, Gwen Conner, Eline Moos, Wil van Gemert, Tineke Holm, Marion Janssen-Quaadvliet, Bea Key, Petra Verlooij, Eduard Linders, Greetje Oldewarris, Diana van Oort, Cor van Opijnen, Gerard van Selst, Debbie Vervoort, Inge van der Vloed, Leny de Vos- van Erp, Truus de Wijs, Denis Young en Frank Willems.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …