Gaat de Zomerschool in Vught dit jaar door?

Andere jaren werd er rond deze tijd al een datum aangekondigd waarop het programmaboekje van de Zomerschool gereed zou zijn. We waren immers in voorbereiding van de 11e Zomerschool voor Vught.

Maar dit jaar loopt alles anders. Dit jaar is er, vanwege de Coronacrisis, nóg meer aandacht voor de veiligheid en gezondheid van de 55-plussers uit de Gemeente Vught. Want zij behoren tot de kwetsbare risicogroep. De organisatie van de Zomerschool wil geen onnodig risico nemen en wacht daarom nog even af wat het RIVM gaat melden in de maand mei. Uiterlijk eind mei zullen ABZ en Ouderen Samen een definitief besluit nemen of de Zomerschool door kan gaan.

Zelfs wanneer er wordt besloten om de Zomerschool te laten doorgaan, zal er een aangepast programma worden aangeboden. Er wordt nu al gekeken naar activiteiten waarbij de 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd. Daarbij blijft het sociale aspect van groot belang.

ABZ en Ouderen Samen hopen van harte dat er dit jaar toch een Zomerschool zal komen. Veel 55-plussers uit Vught zitten al sinds half maart binnen en hebben een grote behoefte aan sociale contacten. Contacten die de Zomerschool ze zeker zou kunnen bieden.

Nog even afwachten dus. We houden u op de hoogte via het Klaverblad en u kunt de laatste berichtgeving ook altijd vinden op de websites: www.abzvught.nl en www.ouderensamen.nl.

Kijk ook bij

Blackjack in trek als gezelschapsspel

Ingezonden mededeling De huidige lockdown duurt al enkele weken en het einde is nog steeds …