Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk werkt in het groen

De dierenweide op Zorgpark Voorburg is bij vele Vughtenaren bekend. Menig Vughts kind brengt met regelmaat een bezoekje aan de dieren. De dierenweide is onderdeel van ‘Werken in het Groen’, van Reinier van Arkel, waar cliënten werken vanuit uiteenlopende begeleidingsvragen. De dierenweide is al jaren een vaste waarde op het zorgpark en is iets om in stand te houden, zo vond ook het team van Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk in Vught.

Op de jaarlijkse teamdag op 22 juni trok het team ditmaal de kluskleding aan. Gezamenlijk werd met veel enthousiasme gewerkt om zo een steentje bij te dragen aan het benodigde onderhoud van de dierenweide. Officemanager Ellis Pijnenburg vertelt: “We voelden vanuit het team al langer de behoefte om ons in te zetten voor een lokaal doel. Samen met Marcel van Werken in het Groen ontstond het idee voor deze dag. Met het hele team steken we vandaag de handen uit de mouwen.” Bij Werken in het Groen zijn meerdere deskundigen aanwezig die op het gebied van zorg alsmede op het gebied van dierverzorging de cliënten dagelijks begeleiden bij de werkzaamheden. “Op de dierenweide wordt iedere dag in groepen gewerkt. De deelnemers zorgen voor de dieren, maken schoon en dragen bij aan het onderhoud van de verblijven. Helaas blijven er altijd klussen liggen. We zijn heel blij met dit initiatief!” vertelt Monique, die deze klusdag heeft begeleid. Er is gewerkt aan het schuren en schilderen van de dierenverblijven en het schoonmaken van de goten. Ergotherapeut Tess is voldaan na een dag werken: “We hebben heel wat kunnen doen en het is nog gezellig ook!”

De dierenweide is gelegen vlakbij de watertoren op Zorgpark Voorburg. De dierenweide is vrij toegankelijk en iedereen is welkom. Leuk voor een bezoekje met jonge kinderen!

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …