Frank van Driel, The Naked Truth, Calculated

Frank van Driel exposeert met gelaagd fotorealisme in Museum Slager

Museum Slager in ‘s-Hertogenbosch presenteert van 21 november 2021 tot en met 20 februari 2022 een tentoonstelling van de in Vught woonachtige kunstfotograaf Frank van Driel. Met ‘The Art of Perception’ toont het museum een selectie eigentijdse stillevens en (naakt)portretten. Gelijktijdig lanceert de kunstenaar een eerste fotoboek ’to be frank’.

Frank van Driel refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst. Antieke objecten van glas, zilver, aardewerk en tin gaan een intrigerend samenspel aan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen. Met een herkenbare signatuur is een omvangrijk oeuvre opgebouwd. De beeldend kunstenaar heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn serene fotowerken staat storytelling centraal. Op subtiele wijze staat hij stil bij actuele onderwerpen zoals natuurbeheer en duurzaamheid. Achter elk werk schuilt een verhaal. Door de gelaagdheid zijn telkens weer nieuwe elementen te ontdekken.

Het autonome werk van de fotograaf is gepresenteerd op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, Rotterdam Contemporary en TEFAF Maastricht en exposities in onder meer Amsterdam, Antwerpen, Hong Kong en Londen. Zijn werk is internationaal bekroond en opgenomen in de collecties van een groot aantal private verzamelaars en bedrijven.

Tijdens de expositie van Frank van Driel organiseert het museum op drie zondagen een ‘Meet & Greet’ met de kunstenaar: 12 december 2021, 16 januari 2022 en 6 februari 2022. In en voor Museum Slager zijn de coronamaatregelen van kracht. Bij binnenkomst is het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht. Voor actuele maatregelen: zie www.museumslager.com

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch.
Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee; kinderen tot 12 jaar gratis; kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart gratis.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …