Hans en Louis met eigen werk

Fotografie-expositie Verrassende Ontmoeting toont ‘Crealistic Images’

Van 23 november 2021 tot en met 16 januari 2022 is de fotografie-expositie Verrassende Ontmoeting van Hans Vervloed en Louis Janssen bij Huis73 Den Bosch te bezichtigen. Gratis toegang.

Janssen en Vervloed zijn al tientallen jaren met veel enthousiasme bezig met fotografie. Beiden hebben nog de tijd gekend dat er alleen analoge fotografie bestond. Met de opkomst van de digitale fotografie zijn ze overgestapt op een digitale camera en ontdekten gaandeweg het bewerken van foto’s. Dit is een belangrijk onderdeel van het werk geworden: door middel van het manipuleren van beeld verdraaien ze de werkelijkheid, waardoor de kijker op het verkeerde been worden gezet. Hierbij wordt vaak humor gebruikt. Janssen noemt dit heel toepasselijk ‘Crealistic Images’.

Toen Hans en Louis enkele jaren geleden (toen ze elkaar nog niet persoonlijk kenden) kennismaakten met elkaars werk waren ze blij verrast. Nog nooit hadden ze iemand ontmoet wiens werk zoveel gelijkenis toont, maar toch een eigen karakter en handschrift heeft. Een ontmoeting móést er natuurlijk komen en sindsdien wisselen ze geregeld tips en trucs uit. Het plan om samen te exposeren werd geboren.

Verrassende Ontmoeting is te bezichtigen van 23 november 2021 t/m 16 januari 2022 bij Huis73, Hinthamerstraat 74 in Den Bosch. Geopend op doordeweekse dagen van 9.00 – 21.00 uur en in het weekend van 10.00 – 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie kunnen de openingstijden afwijken.

Kijk ook bij

Vught zet nieuwe stappen in ontwikkelingen rondom de PI

Het tracé van de nieuwe tijdelijke ontsluitingsweg bij de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught is bekend. …