Nelis Parinussa speelde als openingshandeling van de expositie ‘The last post’ op trompet. (Foto: Lisette Broess)

Foto-expositie in Barak 1B

Sinds 9 juli is de expositie ‘KNIL & Maluku’ te zien in Barak 1B, met foto’s van Ton Toemen. De expositie is onlangs geopend voor een aantal genodigden die betrokken waren bij de ontwikkeling ervan. Nelis Parinussa uit Vught verzorgde een bijzondere muzikale openingshandeling. Met drie anderen maakte hij een eresaluut en speelde daarna ‘The last post’ op trompet.

Toemen portretteerde naast de oud-militairen van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) ook drie jongere generaties van de ‘Pembarisan Pasukan Pertahana’ uit Vught. Deze jongere generaties dragen tijdens ceremonies een uniform om eer te betonen aan de traditie en de KNIL-militairen. Onder meer de gemeente Vught steunde het project ‘KNIL & Maluku’ met een bijdrage. Toemen: “Mijn kennismaking met de Molukse cultuur gaat terug naar mijn jeugd. Als jongen fietste ik op weg naar school regelmatig langs het woonoord Lunetten in Vught. Hier woonden een aantal klasgenoten. Zij vertelden mij verhalen over het dagelijkse leven in het voormalige kamp en over de manier waarop hun familie naar Nederland was gekomen.”

De expositie is op woensdag, zaterdag, zondag van 12.00 tot 17.00 uur te zien in Barak 1B, een nevenlocatie van Nationaal Monument Kamp Vught. Vanaf 23 juli t/m 4 september is de expositie elke middag te bezoeken in Barak 1B.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …