Proosten op het eerste familielid ‘Ome Jan’ voor het gebouw dat volledig gerestaureerd en verbouwd wordt.

Fort Isabella en Standby Thuiszorg slaan handen ineen

Zorghuis voor ouderen met dementie in Vught

De ontwikkelingen van Fort Isabella, de buitenstad tussen Vught en Den Bosch, zijn in volle gang. Wonen, werken, educatie, recreatie, verblijven en oud worden op je eigen manier staan in dit project centraal. Nu is bekend geworden hoe dit eruit komt te zien. Standby Thuiszorg, een begrip in Brabant en daarbuiten als het gaat om complexe zorgvragen, gaat haar eerste zorghuis openen op het terrein van Fort Isabella. Daarnaast levert Standby Thuiszorg zo nodig thuiszorg aan bewoners van Fort Isabella en haar omgeving.

Het wordt een zorghuis, bedoeld voor ouderen met dementie, waar welzijn en kwalitatief leven voorop staan. Dit zorghuis wordt ’Ome Jan’ genoemd en is het eerste ‘familielid’ van een reeks volgende zorghuizen in Brabant e.o. die straks onderdeel zijn van ‘Wonen bij De Familie’. In zorghuis ‘Ome Jan’ in Vught worden 26 luxe, comfortabele appartementen gerealiseerd.

Uniek
Uniek aan deze aanpak is dat de zorg voor deze ouderen met dementie voortgezet kan worden zoals ze thuis gewend zijn. Het is een woonzorg combinatie die het mogelijk maakt om een eigen leven te leiden, in een veilige omgeving. Fort Isabella is daarvoor de ideale plek: er is veel groen en er zijn allerlei voorzieningen op het terrein om uitjes te maken. ‘’Onze missie is om ook ouderen met dementie zolang mogelijk thuis te laten wonen. Regie in eigen handen houden staat daarbij hoog in het vaandel, maar vaak komt er een punt dat dit niet meer gaat. Daar komt ‘Ome Jan’ in beeld’’, zegt Menny Landman, directeur van Standby Thuiszorg.

De bouw en restauratie van het pand is inmiddels in volle gang. “Ook dit volledig te renoveren gebouw, de oude Mensa, wordt verduurzaamd naar energielabel A. Wij zijn blij dat door Standby Thuiszorg ook een belangrijk onderdeel van ons totale plan voor Fort Isabella wordt ingevuld: zelfstandig leven met zorg op afroep. Deze unieke combinatie vult precies in wat we lang geleden bedacht hebben”, vult Olivier Koning aan.

In het eerste kwartaal van 2021 gaan de inschrijvingen open. De opening van het pand staat gepland in het derde kwartaal van 2021. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kunt u mailen naar: familie@standbythuiszorg.nl.

Kijk ook bij

Het Mooie Kinderboekenfestival 13 juni in Verkadefabriek

Deze zomer komen de mooiste kinderboeken weer tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival, 13 juni …