Burgemeester Van de Mortel opent ‘Foodsaam’ in Vughtse Hart

‘Foodsaam’ aanwinst voor Vught-Centrum

Vorige week vrijdag verrichtte burgemeester Van de Mortel de officiële opening van de nieuwe voedsel- en groentezaak ‘Foodsaam’ in het hart van Vught-Centrum. De avond ervoor was er de drukbezochte kennismakingsavond voor genodigden en belangstellenden waar de nieuwe ondernemers Eveline (40) en Otto Guth (60) zich al direct presenteerden en ontpopten als enthousiaste en aimabele nieuwe middenstanders in Het Vughtse Hart.

(Door Ton Wagenaars)

“Een weloverwogen keuze voor deze locatie”, zegt Otto Guth die een historie heeft in het bankwezen en zijn eega adviseert onder meer met een door hem geschreven businessplan. “Een unieke en schitterende locatie in een bruisend centrum waar de komende jaren alles nog verder ontwikkeld gaat worden en waar een groot deel van de Vughtenaren steevast inkopen doet.” Keurig gestoken in eigen bedrijfskleding met logo staan de twee fulltime medewerksters de klant goedgemutst te woord. Bij binnenkomst oogt de zaak extra ruim door de witte en donker- en lichtgroene tegels. De opzet van uitstalkasten en de overzichtelijke indelingen van diverse producten geven een ruimtelijk aspect. De gerangschikte uitstalling van alle vruchten en groentesoorten wekt de indruk dat bijna iedere paprika, kers, druif, ananas, appel, banaan of granaatappel persoonlijke aandacht heeft gekregen. “Prima, als je dat zo ervaart”, vindt de gastvrouw, “Datzelfde geldt ook voor onze klanten. Ik heb mijn personeel geïnstrueerd om er voor iedereen te zijn en de klant, waar nodig, te adviseren of te informeren. Ik ga hen daarin voor. Ben ook altijd bereid met iedereen mee te lopen om via advisering tot de juiste keuze en het beste product te komen, ook al zijn we een semi-zelfbedieningszaak. We hebben ook geen geheimen over de bereiding van onze producten; de ambachtelijke apparaten zijn vanuit de winkel zichtbaar.”

Opa met de hondenkar
Eveline Guth, met haar wederhelft woonachtig in Vessem, komt uit een familie waar groentezaken en verkoop van (zuid)vruchten decennia lang bekend terrein zijn. Opa ging in de prille vorige eeuw nog van deur tot deur met deze producten in zijn hondenkar. Midden jaren negentienhonderd werd die verruild voor paard en wagen. Vader breidde hierna uit met op het laatst verschillende vestigingen in diverse gemeentes. ‘Appel Eveline’ valt derhalve niet ver van de boom. “Nu waag ik de stap, maar weloverwogen en met bezieling na eerder bij hem jarenlang in de leer te zijn geweest. ‘Foodsaam’ is geen winkelketen: alles is nieuw, zelf ontworpen en naar eigen ideeën vertaald.” Zo ook het logo met naamgeving. “Alleszins verklaarbaar: het komt van ‘voeding’ en ‘samenzijn’. Het mag ook ‘saamhorigheid’ zijn. Samen eten is een sociale gebeurtenis. Daar moet aandacht voor zijn en daar moet je de tijd voor nemen. Dus ook voor het prepareren en samenstellen van een maaltijd. Ik ben blij als ik mensen heb kunnen helpen en hen met een glimlach de zaak zie verlaten. We zijn dan ook meer dan een doorsnee groentezaak. Met onze zelf vervaardigde pizza’s, sauzen, soepen, wraps en seizoengebonden stamppotten, maar ook met onze verse zalm met tagliatelle in roomsaus, biefstuk in sesamsaus of exquise gevulde paprika’s staan wij garant voor een veelzijdig assortiment aan uitstekende maaltijden”, zegt de bedrijfsvoerster, die ‘blindelings’ de acht gereedstaande verse soepen kan opsommen.

Twee ingangen
Het uiterst centraal gelegen ‘Foodsaam’ heeft twee entrees waarvan één via de hal van het Vughtse Hart, de andere aan de Raadhuisstraat. “Met de grote keuzemogelijkheden in verse groenten, salades, fruitcocktails en stamppotten willen we onze klanten verrassen en het beste bieden in een huiselijke sfeer”, zegt Eveline Guth, die met haar ‘adviseur’ en partner ook al spint op verdere activiteiten. Die laatste deed al veel voorwerk: “Ik verrichtte wat marktonderzoek en kwam tot de conclusie dat er nog veel te realiseren is op het terrein van volledig verzorgde barbecues, catering en het participeren binnen de wereld van recepties zoals bij een jubileum, afscheid of opening. We gaan ervoor zorgen dat we zichtbaar blijven en hebben vertrouwen in de toekomst. Zodat we groeien als kool, zou ik in jargon willen zeggen.”

Openingstijden
Foodsaam is op maandag van 12.00 tot 16.00 uur geopend en dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag is de zaak geopend van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Mocht blijken dat de winkeltijden niet conform zijn met het winkelgedrag van de Vughtenaar, dan zullen in de naaste toekomst de sluitingstijden worden verruimd. Voor meer informatie: info@foodsaam.com.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …