(Foto: Rianne Swinkels)

Food Festival de Es op 10 juli, vier het goede leven

Goede muziek, heerlijk eten en veel inspiratie voor gezond en duurzaam voedsel in een prachtige tuinderij, dát is de basis voor Food Festival de Es in Haaren. Dit jaar veel jong en lokaal talent op de podia dankzij de samenwerking met muziekonderwijs Popwise. Diverse food-ondernemers presenteren hun lekkerste hapjes op basis van de groente van de tuinderij. Het festival wordt gehouden op zondag 10 juli van 12.00 tot 20.00 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Tickets kosten 5 euro en zijn te koop via de webshop op tuindees.nl. Kinderen onder de 17 gratis.

Op Tuinderij de Es telen ze biologische groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen met de hulp van mensen met een zorgvraag. Het goede eten staat centraal tijdens het Food Festival. Tussen de gewassen wordt het klaargemaakt: lekker, gezond en zoveel mogelijk met ingrediënten uit de directe omgeving. Culina Flamma is er met hun hout-gestookte pizzaoven. IJs komt dit jaar van de Uijlenborch uit Udenhout. ‘Zuiderzwam’ frituurt heerlijke vegetarische bitterballen gemaakt van oesterzwammen die ze kweken op koffiedik van de Tilburgse horeca. De cliënten van Tuinderij de Es werken dit jaar samen met Frietfeest; ze bakken biologische frietjes om geld in te zamelen voor het uitje in het najaar. Friet eten voor het goede doel, zeg maar. Verder kun je genieten van heerlijke vegan broodjes en salades van Catering ‘Blijven Gaan’, dat hiervoor gebruikmaakt van de groenten van de Es.

Muziek
Het muziekprogramma trapt af met de Walddrum Musikanten, een dertigkoppige kapel die prachtige Egelander muziek speelt. Dan veel jong en lokaal talent zoals Benthe & Lars, Linda & Lennart en Marleen van de Bosch. Ras-entertainer Peer de Graaf is weer van de partij en met de band African Mix gaan er zeker voetjes van de vloer!

Kookworkshop voor kinderen
Kinderen kunnen aan de slag in de keuken van de tuinkamer onder leiding van 2 koks. Ze mogen spelen in de kinder-kuil, mooie dingen maken en meedoen met een sessie ouder-kindyoga. Ook kunnen ze heerlijk in de grond wroeten en een zak aardappels rooien om thuis frietjes van te bakken.

Rondleidingen en workshops
Uiteraard zijn er rondleidingen over de biologische tuinderij, diverse workshops en staan de zorgmedewerkers klaar om u alles te vertellen over de dagbesteding op de tuinderij, maar bezoekers mogen ook gewoon lekker in het gras liggen met een biertje en genieten van de muziek. Collegabedrijf ‘het Kruidenrijk’, aan de overkant van de weg, is ook open deze dag.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …