Wordt dit de Vughtse skyline? (Afbeelding: Buro Kade)

Floor Bink (PvdA-GL): “Het is de vraag of Van der Valk niet met wat minder toe kan”

Donderdag 23 januari vond onder grote belangstelling de derde bijeenkomst plaats over de plannen van het Van der Valkconcern voor de vestiging aan de Bosscheweg in Vught. Na informatiebijeenkomsten voor de bewoners in de omgeving van het hotel en de gemeenteraad, was er nu gelegenheid voor inwoners en de raadsfracties om hun mening over de plannen, die de één megalomaan noemt en de ander ambitieus, te ventileren.

Ton van der Vossen, die de vergadering leidde, constateerde bij aanvang dat de plannen al veel aandacht hebben getrokken, dat het college nog géén standpunt heeft bepaald, dat de raad de kaders waarbinnen de herontwikkeling van het terrein van Van der Valk kan worden gerealiseerd nog moet aangeven en dat er nog géén besluiten zijn genomen.

Het Vughtse college had de commissie ’Ruimte’ vooraf gevraagd zich uit te spreken over 18 concrete vragen, maar voordat de raadsfracties aan het woord kwamen, kregen de insprekers de gelegenheid om hun kijk op de plannen uiteen te zetten. Voornamelijk de buurtbewoners maakten gebruik van het inspraakrecht, terwijl ook enkele natuurorganisaties van zich lieten horen. Daarnaast liet zwemvereniging De Dommelbaarzen weten erg blij te zijn met het voornemen om in de nieuwbouw 400 m2 in te ruimen voor een zwembad, zodat er in Vught meer mogelijkheden komen om overdekt te zwemmen, de ‘gezondste sport voor jong en oud’.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 29 januari. Dat kan ook online; klik hier.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …