FLEMMING headliner Bevrijdingsfestival Brabant 2024

Wende, Son Mieux, Claude en FLEMMING verspreiden dit jaar als Ambassadeurs van de Vrijheid de boodschap van vrijheid met belangrijke projecten en performances op de Bevrijdingsfestivals van Nederland. Bevrijdingsfestival Brabant heeft voor de aankomende editie niemand minder dan FLEMMING bovenaan het affiche staan. De geboren en getogen Bosschenaar reist af naar de Pettelaarse Schans met een setlist vol catchy hits en een tas met verhalen. Bevrijdingsfestival Brabant is gratis te bezoeken.

Op 5 mei viert Nederland de vrijheid samen. Verspreid over het land komen miljoenen bezoekers samen op de Bevrijdingsfestivals om te zingen, dansen en proosten. Voorop in de viering gaan de Ambassadeurs van de Vrijheid die rondvliegen van provincie naar provincie om het land te trakteren op bijzondere performances. FLEMMING heeft dit jaar de eer om af te dalen per helikopter om een absolute thuiswedstrijd te spelen in zijn geboortestad ’s-Hertogenbosch. “Toen ik hoorde dat ik Ambassadeur mocht zijn, heb ik meteen mijn moeder gebeld”, vertelt FLEMMING trots. “Dit stond wel op mijn bucketlist.” Naast de headline show van FLEMMING valt er van alles te ontdekken op het festival waaronder outdoor dj-area Buitengewoon, allerlei activiteiten voor gezinnen en kinderen, de traditionele Vrijheidslunch en meer dan 20 performances verdeeld over drie podia. De volledige line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer dan een feestje
Bevrijdingsfestival Brabant is meer dan een festival. Het is een van de veertien kloppende harten die op 5 mei warmte en verbondenheid het land in pompen. De Bevrijdingsfestivals zijn gebouwd op het delen van verhalen en perspectieven, zo nemen de Ambassadeurs van de Vrijheid ook elk hun eigen perspectief op vrijheid mee naar het festival. FLEMMING: “Mijn opa is vanuit Suriname naar Nederland gekomen voor de vrijheid om te kunnen studeren en de vrijheid om zelf de liefde te vinden in plaats van te worden uitgehuwelijkt. Als hij die vrijheid niet had gehad, was ik er niet geweest.” Vrijheid mogen we nooit voor lief nemen, de staat waarin de wereld momenteel verkeert laat dit meer dan ooit zien, onderschrijft ook de jonge Brabander. “Met alles wat er nu om ons heen gebeurt in de wereld, mogen we in onze handjes knijpen dat we in een land wonen met zo’n goed systeem en vrede. De kunst is om echt van het moment te genieten en er volledig bij stil te staan.”

Gratis maar van grote waarde
De Bevrijdingsfestivals hebben financieel lastige jaren achter de rug. Door de steun van partners, fondsen en subsidiënten is het mogelijk om dit jaar de 34e editie van Bevrijdingsfestival Brabant te organiseren. Maar om het festival gratis toegankelijk en inclusief te houden zijn bezoekers onmisbaar. Bevrijdingsfestival Brabant nodigt iedereen uit om ook dit jaar weer samen de vrijheid te komen vieren om zo een cruciale bijdrage te leveren aan de voortzetting van een belangrijk festival op een belangrijke dag.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …