"Ik voel me sterker, slaap beter en voel me overdag minder moe.”

“Fit20 past met gemak in mijn weekritme”

Fit20 aan de Industrieweg 3M bestaat al weer een jaar. Fit door wekelijks twintig minuten high intensity training, werkt dat echt? Nee, beweren veel bewegingswetenschappers.  Ja, zegt Betty van Lith van ZorgMies De Meierij. Ze traint er vanaf het begin, voelt zich superfit en door de korte tijdsduur slaat ze ook nooit een training over.

Door Maarten Kroese

Volgens recent onderzoek doet zo’n 20 procent van de Nederlandse volwassenen aan fitnesstraining. Zo’n 75 procent houdt het bij 1 keer per week met een gemiddelde bezoektijd van anderhalf uur. Best tijdrovend. Voor mensen met een druk leven is er daarom Fit20. Met als claim dat kortdurende maar maximale belasting van ieder spiergroep hetzelfde effect heeft als ‘normaal’ sportschoolbezoek.

De voordelen zijn legio. De training kost netto precies twintig minuten. Omdat je niet transpireert, kun je in je gewone kleren trainen. De training wordt individueel begeleid door een personal trainer, die je wekelijkse resultaatverbetering in een tabel vastlegt. Ideaal als je een drukbezet leven hebt of een bloedhekel aan de sportschool. Het enige nadeel is de relatief hoge prijs. Van € 65,90 per maand per persoon voor een duo-abonnement samen met een vaste partner tot € 89,90 voor een solo-abonnement.

Betty van Lith maakt als directeur van ZorgMies Meierij lange en inspannende dagen. Diverse keren per week naar de sportschool zit er niet in. Fit20 wel. Ze traint samen met haar partner. Met hem bezoekt ze ook wekelijks de gewone sportschool, onder leiding van een personal trainer. Ze moet echter bekennen dat die bezoekjes zonder trainer vroeger regelmatig werden overgeslagen. Te moe, te druk, te futloos. Fit20 heeft ze nog nooit geskipt. “Die 20 minuutjes zijn zo voorbij en het effect is zo groot! Ik voel me sterker, slaap beter en voel me overdag minder moe.”

Toch laat ze ook de sportschool nog even staan. “Door die combinatie voel ik me gewoon supergoed. Allebei prima voor mijn lijf en door het effect van de relatief korte tijdsinspanning bij Fit20 past dit met gemak in mijn weekritme. Ik ben aan mijn ZorgMies-klanten verplicht om altijd fit te zijn.”

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …