Financieel directeur WSD gaat met pensioen

Financieel directeur Rob Vorstenbosch van WSD, het sociaal ontwikkelbedrijf voor o.a. de gemeente Vught, stopt na bijna 35 jaar met zijn werkzaamheden. Op woensdag 12 juli neemt hij afscheid.

Zijn passie voor het zorgen voor kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is diepgeworteld. Hij streed kortgeleden nog in Den Haag voor een fatsoenlijk loon voor mensen die via sociaal ontwikkelbedrijven werken.

Betrokkenheid bij WSD
Zijn eigen ervaringen, waaronder werkloosheid in de jaren tachtig, hebben bijgedragen aan zijn betrokkenheid bij WSD. Zijn vader werkte er ook en leerde hem dat mensen in deze sector hun eigen brood kunnen verdienen en een stabiel leven kunnen opbouwen. Vorstenbosch vindt het onacceptabel dat werkende armen in een welvarend land als Nederland bestaan.

Behaalde successen
Als financieel directeur heeft Vorstenbosch altijd gestreefd naar een degelijk en conservatief financieel beleid, waarbij eerst geld wordt verdiend en dan pas wordt uitgegeven. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt verrassingen voor de negen gemeenten waarmee WSD samenwerkt. Hij is trots op de gezonde financiële positie van WSD, die het bedrijf in staat stelt om innovatieve projecten te ondernemen, zelfs in moeilijke tijden. Vorstenbosch noemt enkele succesvolle projecten, zoals de transformatie van een oude drukkerij in Schijndel tot een bloeiende tweedehandswinkel in samenwerking met Kringloopwarenhuis Het Goed. Hij wijst ook op de recente renovatie en duurzame nieuwbouw van de hoofdlocatie van WSD in Boxtel, die binnen het budget is gebleven en het bedrijf aantrekkelijk maakt voor jonge werknemers.

Solide basis
Vorstenbosch laat een gezonde financiële basis achter bij WSD en kan met vertrouwen stellen dat de begroting voor de komende vijf jaar solide is. Zijn inzet voor het welzijn van kwetsbare mensen en zijn innovatieve benadering van uitdagingen hebben van WSD een veelomvattend en divers ontwikkelbedrijf gemaakt. Nu hij met pensioen gaat, kijkt Vorstenbosch met trots en voldoening terug op zijn carrière.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …