De samenstellers, Bert Akkermans (l) en Jan Wouter van de Kamp

‘Final edition’ officiële Vughtse Popquiz op 29 januari

Het organiserend duo van de Vughtse Popquiz, Jan Wouter van de Kamp en Bert Akkermans, heeft besloten een punt te zetten achter een traditie van jarenlang popquizzen maken. Op zondag 29 januari wordt afscheid genomen met een aansprekende laatste quiz in een grote ruimte. “Het wordt een ‘final edition’, de tiende en afsluitende presentatie.”

Door Ton Wagenaars

“Dat afscheid nemen gaat best met wat pijn in het hart, maar het werd tijd om even te verversen, even wat verder bezinnen over hoe we het thema muziek kunnen blijven aanbieden in een aansprekende vorm”, vertelt Jan Wouter van de Kamp. “We ervaarden dat er wat wildgroei plaatsvond rond dit thema. Wij zijn de ‘Vughtse Popquiz’ en willen die naam vooreerst ook nog niet afstaan. We sluiten niet uit ooit nog eens terug te komen in een ander jasje.” Het duo dat de voorgaande ‘uitgaven’ altijd kon rekenen op de inbreng van Vincent Bol als het locatie of techniek betrof, gaat de laatste editie voor een extra ronde en derhalve een lang, middagvullend programma dat duurt van 14.00 tot 20.00 uur met een pauze van 17.00 tot 18.00 uur. In totaal zullen deze middag vier rondes worden gespeeld met elk 6 items.

Pizza Quick Band
Gedurende die onderbreking zal de in Vught niet onbekende Pizza Quick Band nog een keer bij elkaar komen voor een live-uitvoering van hun oeuvre. Opvallend, daar de groep officieel al enkele jaren geleden gestopt is, maar voor de Vughtse Popquiz wordt na lang aandringen een uitzondering gemaakt. Dankzij de ruime omvang van de zaal kunnen ditmaal veertig teams deelnemen.

Geschiedenis rijk aan live-artiesten
De geschiedenis van de Vughtse Popquiz kent vele historische optredens van live-artiesten. Zo traden op: Ivo Severijns, bassist van o.a. Herman Brood, en mezzosopraan Ariane Hofman. Verder stal Johan Kramer van Five 4 a fool de harten, maar ook de mannen van Kane, Chef’s Special en Beef. En de organisatie gaat er prat op dat de Vughtse Flemming bij hen als eerste werd ontdekt als een begenadigd artiest. In de voorlaatste quiz werd het huzarenstukje uitgehaald door middel van een livestream verbinding te krijgen met leden van de begeleidingsband van Prince.

Puntzak frites tijdens de pauze
Ook dit keer wordt de innerlijke mens vertroeteld en zullen alle deelnemers een puntzak frites aangereikt krijgen met ook nog wat hapjes tussendoor. Drank is voor eigen rekening. Er wordt gespeeld met teams van maximaal 4 personen. Inschrijven kost 30 euro per team. Dat bedrag dient betaald te worden tijdens de entree. “We hebben ook nu weer de beschikking over vele vrijwilligers die o.a. zitting nemen in de jury. We kennen organisatoren die de correctie laten verrichten door de teams onderling, maar daarvoor zijn we te gedreven. Twaalf juryleden zullen de gehele middag in touw zijn om de antwoorden te beoordelen. Het belangrijkste is uiteraard dat de deelnemers een gezellige middag met veel goede muziek beleven, maar winnen is natuurlijk ook leuk”, zegt Akkermans.

De organisatie hecht er verder aan mee te delen dat de keuze van onderwerpen uiterst divers zal zijn en dat er getracht is alle genres en tijdperken voor het voetlicht te brengen. Voor de winnaars zijn uiteraard prijzen beschikbaar. Voor de laatste beschikbare plaatsen in deze legendarische aflevering kan nog worden ingeschreven via vughtsepopquiz@gmail.com.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …