Home / Algemeen / Film Zwanenbroeders: Luiken Open te zien bij Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch
Patisserie De Rouw

Film Zwanenbroeders: Luiken Open te zien bij Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch

De film Luiken Open waarin een exclusief inkijkje wordt gegeven in de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap is nu voor iedereen te zien. Via de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch kunt u deze documentaire bekijken.

De Illustre Lieve Vrouwe Broederschap staat vooral bekend als De Zwanenbroeders. Zij vierden vorig jaar hun 700-jarig bestaan. Onder meer met een expositie in Het Noordbrabants Museum en het laten vervaardigen van de documentaire Luiken Open. Deze titel verwijst naar het beleid dat in gang is gezet om meer transparantie te bieden. In de film worden de tradities van de broederschap uitgelegd en zo bewaard voor toekomstige generaties.

Het is bijzonder dat de Zwanenbroeders zich in het jubileumjaar zo van nabij lieten filmen. De filmmakers waren aanwezig bij vergaderingen en bij de broederlijke maaltijd die jaarlijks in oktober wordt gehouden. Deze bijeenkomsten die altijd plaatsvinden in het Zwanenbroedershuis aan de Hinthamerstraat, gaan gepaard met groot ceremonieel vertoon.
Een van de doelstellingen van de broederschap is het bevorderen van de onderlinge christelijke saamhorigheid. Daarvoor zonderen de leden zich regelmatig af voor bezinningsbijeenkomsten waar diepgravend over het geloof wordt gesproken. In Luiken Open schuif je als kijker aan bij een van deze sessies, een intiem maar erg uitgebreid fragment.

De documentaire Luiken Open duurt 5 kwartier en is tot en met 31 december elke zaterdag te zien om 11.00 uur. Prijs € 3,00 per persoon.
Groepen vanaf 10 personen kunnen een aparte filmvoorstelling boeken, alleen op afspraak via de balie van de Kring Vrienden, Parade 12 of: telefoon 073 – 6135098.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus vraagt hulp van vrijwilligers

Ingezonden mededeling Binnen Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen: bibliotheek Babel, het Vughts Museum, Stichting …