Home / Algemeen / Fijne telefoongesprekken, nieuwe contacten?
Patisserie De Rouw

Fijne telefoongesprekken, nieuwe contacten?

Doe mee aan het gratis experiment met De Ouderenlijn. Een samenwerking van KBO-Brabant, KBO-Kring Maas-Dommel en De Ouderenlijn. De Ouderenlijn biedt 55-plussers een plek waar ze op een veilige, vertrouwde én gelijkwaardige manier telefonisch met elkaar in contact worden gebracht voor een fijn gesprek en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Seniorenvereniging KBO-Brabant onderkent het belang van een sociaal netwerk bij het ouder worden en denkt dat De Ouderenlijn daar een zeer geschikt en laagdrempelig hulpmiddel voor kan zijn. Of dat ook werkelijk zo is, wil KBO graag in de praktijk samen met u testen en daarom worden duizend 55-plussers uitgenodigd om twee maanden lang gratis deel te nemen aan een uniek experiment.

Wat houdt het experiment in?
In Ammerzoden, Berlicum/Middelrode, Den Dungen, Gemonde, Sint-Michielsgestel en Vught mogen 55-plussers (KBO-leden, maar ook niet-leden) zich aanmelden voor een gratis abonnement van twee maanden op De Ouderenlijn (ter waarde van 15 euro per maand). Het experiment loopt in november en december 2019 en daarna stopt het abonnement automatisch en worden uw gegevens verwijderd. Gedurende het experiment krijgt u 250 gratis belminuten per maand om op een veilige, vertrouwde en vooral gelijkwaardige manier telefonisch in contact te worden gebracht met andere deelnemers. Omdat u vooraf een aantal persoonskenmerken, voorkeuren, interesses en gewenste tijden aangeeft, zorgt De Ouderenlijn voor een goede match van deelnemers.

Makkelijk en veilig
Na uw aanmelding gaat het experiment vanzelf lopen. U hoeft zelf geen actie te ondernemen om te bellen of gebeld te worden, dat doet De Ouderenlijn voor u op de door u aan te geven dagdelen. U beslist zelf of doorverbinding op dat moment schikt. Het systeem is veilig; uw naam en telefoonnummer blijven voor de ander verborgen en uw privacy is gewaarborgd. Degene aan de andere kant wordt op dezelfde manier via De Ouderenlijn benaderd.

Onderzoek
Omdat het om een experiment gaat, wil KBO graag weten hoe u uw deelname eraan heeft ervaren. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door hoogleraar Anja Machielse van de Universiteit voor Humanistiek. Aan het begin wil ze weten met welke verwachtingen u begint aan het experiment en na afloop of uw verwachtingen zijn uitgekomen. In het ledenmagazine ONS worden begin volgend jaar de onderzoeksresultaten van het experiment gepubliceerd.

Aanmelden
Aanmelden voor het experiment kan op drie manieren:
• via: aanmelden.deouderenlijn.nl/kbobrabant
• door de achterkant van de flyer die los in de ONS is gelegd, in te vullen en op te sturen naar KBO-Brabant, postbus 3240, 5203 DE ’s-Hertogenbosch
• door contact op te nemen met Joke Lexmond via 06-49038173

Bij haar kunt u ook nadere informatie krijgen over het experiment. De aanmelding kan door de persoon zelf, een familielid of iemand uit het sociale netwerk van die persoon gedaan worden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Nieuwe hoofdsponsors Zwaluw V.F.C.

Van de Wiel Complete Afbouw en Mullerafbouwgroep zijn vanaf 1 juli 2020 de nieuwe hoofdsponsors …