(Foto: Visit Brabant)

Fietsroute ‘Herinnering aan Kamp Vught’

Meerdere wandel- en fietsroutes leiden langs Nationaal Monument Kamp Vught. De Liberation Route Brabant vertelt het verhaal van de bevrijding, maar toont ook wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend voor gewone Brabanders.

Een van de acht fietsroutes loopt door en rondom Vught (30 kilometer). Op www.visitbrabant.com vind je alle routes; tik in het zoekscherm ‘Liberation’ en je vindt alle knooppunten en meer informatie. Fietsers en wandelaars kunnen – ook zonder museumbezoek – pauzeren in het museumcafé met uitzicht op de lunetten. Handig: sinds kort zijn er zes laadpunten voor e-bikes voor het museum.

Openingstijden
NM Kamp Vught is alle dagen geopend en in de zomervakantie is Barak 1B elke middag te bezoeken (t/m 3 september, kijk op www.nmkampvught.nl voor openingstijden). Naast de vaste expositie ‘Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 verhalen’ is in het museum de foto-expositie ‘Oekraïne: het pad naar vrijheid’ te bezoeken. Voor bezoekers van 10 t/m 12 jaar is er de audiotour junior ‘Achter prikkeldraad’, waarmee NM Kamp Vught vorig jaar een ‘Kidsproof museum’ is geworden.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …