Fietsproject zeer geslaagd

Dit najaar hebben de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk samen met MOVE Vught een cyclus van acht fietslessen ontwikkeld en georganiseerd. Acht deelnemers hebben gebruikgemaakt van de lessen.

Onder aanvoering van Gerry van Zon hebben de stagiairs van MOVE en de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk met veel enthousiasme de deelnemers laten kennismaken met de Nederlandse fietsgewoonte. Gebleken is dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om van jongs af aan te kunnen fietsen. Sterker nog, het is niet vanzelfsprekend dat je op latere leeftijd na acht lessen zo maar opstapt en wegfietst. Vanuit Theaterwerkplaats Novalis zijn er vele meters gemaakt. Beginnend op een loopfiets, toewerkend naar een rondje op de fiets door de wijk.

Wirwar van verkeersborden
De wirwar van verkeersborden en regels is hierbij niet vergeten. Vaak met handen en voeten zijn de regels uitgelegd. Dit kon echter niet voorkomen dat er af en toe nog een foutje werd gemaakt. Bijvoorbeeld het uitsteken van de linkerhand als er rechtsaf wordt geslagen. Het belang van dit onderdeel van integratie mag niet worden onderschat. Met je kind mee naar school of de sportclub kunnen fietsen, heeft een grote waarde. Daarom hebben de vrijwilligers en MOVE besloten in het voorjaar opnieuw een cyclus van fietslessen te organiseren. Dan vindt de cursus plaats vanuit BLIZO, waar WSD het fietsproject met open armen ontvangt. Houd voor meer informatie de site van MOVE Vught in de gaten! Te zijner tijd zal er via verschillende mediakanalen, waaronder Het Klaverblad, worden gecommuniceerd wanneer de volgende lessen beginnen.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …