Bron: Meesters Multi Media

Fietser ernstig gewond bij ongeval Helvoirtseweg

Bij een aanrijding in Vught is woensdagavond een fietser zeer ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 22.30 uur op de Helvoirtseweg in Vught ter hoogte van de spoorwegovergang. Een automobilist schepte een fietser, waarna het slachtoffer tientallen meters verderop aan de overkant van de spoorwegovergang op het wegdek belandde.

Omstanders, onder wie twee brandweerlieden, verleenden direct eerste hulp. Het ambulancepersoneel werd bijgestaan door het personeel van de traumahelikopter die landde op de parkeerplaats bij wegrestaurant het Groene Woud.

De fietser is zeer ernstig gewond en buiten bewustzijn overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Na het ongeval was de Helvoirtseweg tot in de nacht in beide richtingen geheel afgesloten. De Verkeersongevallen Analyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan na de toedracht van het ongeval.

De bestuurder van de auto is door de politie aangehouden voor het veroorzaken van een ernstig ongeval. De politie heeft ter plaatse diverse getuigen gehoord. Ook zijn door de politie beelden van beveiligingscamera’s veilig gesteld. Op deze beelden zou duidelijk te zien zijn hoe het ongeval gebeurde.

In de nacht van woensdag op donderdag waren er nog geen gegevens over de aangehouden bestuurder en het slachtoffer bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …