Frank Erven van 'Fietsenmaker Vught' (foto Hans van der Velden)

‘Fietsenmaker Vught’ op Fort Isabella

Met gratis haal- en brengservice voor E-bikes en scooters

“We brengen de fiets weer terug in de Isabellakazerne”. Op 21 maart opent in Fort Isabella ‘Fietsenmaker Vught’ en dat is een uitbreiding van ‘Fietsenmaker Den Bosch’. “Fietsenmaker Vught’ zal, behalve reparaties en onderhoud, ook E-bikes en elektrische scooters gaan verkopen. Nou wil het toeval dat van 1922 tot mei 1940 het Regiment Wielrijders in de Isabellakazerne gelegerd was en met 5190 man op de fiets dapper strijd leverde tegen de invallende Duitsers.

Door Ada Imming
“Daarom komt er in onze vestiging in Vught ook een fotowand gewijd aan het Regiment Wielrijders. Dat doen we in samenwerking met Wim Kievits, voorzitter van de Stichting Fort Isabella Kazerne”, vertelt Caroline Kruijt. In het museum in het hoofdgebouw is de geschiedenis van de dappere fietsers te bewonderen. De soldaten van het muziekkorps konden zelfs fietsend spelen op hun muziekinstrumenten waar tot in Australië en Amerika over werd gesproken.

Start bedrijf
In 2014 startte Piet en Caroline Kruijt in Den Bosch op industrieterrein de Vutter hun bedrijf ‘Fietsenmaker Den Bosch’. Een gebrek aan fietsenmakers en veel fietsende scholieren en werkenden die dagelijks het industrieterrein passeerden, leidde tot dit initiatief. Behalve reparaties en onderhoud aan fietsen, E-bikes en scooters, was het vooral de gratis haal- en brengservice waar velen op af kwamen. “Die haal- en brengservice komt er ook voor ‘Fietsenmaker Vught’, aldus Caroline Kruijt. “Vughtenaren die nu al gebruik willen maken van die service kunnen tot de opening in Vught bij ons bedrijf in Den Bosch terecht”.

Full service
Iedereen wil tegenwoordig elektrisch fietsen. Vorig jaar werden er 420 duizend elektrische tweewielers verkocht in Nederland. Dat is tweederde van de totale omzet van de fietsenbranche die 1,3 miljard euro bedroeg. In de vestiging op Fort Isabella worden fietsen verkocht van het Duitse merk Kalkhof en de elektrische scooters van NIU. “Wij zijn 6 dagen per week open. In Vught zitten we op een prachtige locatie waar je fijn naartoe kunt fietsen en er is steeds meer te doen op Fort Isabella. De klanten worden bij ons vriendelijk ontvangen en kunnen hier met koffie/thee en een tijdschrift rustig wachten tot hun fiets is gerepareerd. Full service”, vertelt marketingmedewerker Rose Rijken.

Hoge kwaliteit
Wie een E-bike koopt op internet kan bij de Fietsenmakers terecht voor het gebruiksklaar maken van de fiets en voor reparatie en onderhoud. Dat geldt voor alle (elektrische) fietsen, ongeacht het merk of waar ze zijn gekocht. Rose Rijken: “De meeste fietsenwinkels verlenen deze service niet als het een E-bike betreft die op internet gekocht is. Wij willen die service wel verlenen want het maakt ons niet uit waar de fiets vandaan komt. Wij nemen alles in onderhoud”. In het servicecenter zijn ook onderdelen en accessoires te verkrijgen.

Bij de Fietsenmakers kan alles gerepareerd worden, zoals golftrolleys, kinderwagens, bolderwagens en wat zich zoal voordoet. “We moeten wel kijken of we de onderdelen kunnen krijgen maar onze medewerkers kunnen veel en zijn bijzonder handig”, zegt Caroline Kruijt. Service staat heel hoog in het vaandel. De medewerkers zijn opgeleid bij de leveranciers en staan zo garant voor hoge kwaliteit.

Ideeën
De ‘Fietsenmaker Vught’ wil graag meewerken aan het hele concept van Fort Isabella. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er ook deelfietsen en deelscooters beschikbaar kunnen komen. Er zijn veel ideeën die nog uitgewerkt moeten worden. De ‘Fietsenmaker Vught’ wordt tijdelijk gevestigd in een ruimte in gebouw 10 en over ongeveer een jaar komt het bedrijf definitief in gebouw 8, aan de voorkant in het voormalige kolenhuis.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …