Festival Cement: inschrijving Troffel 2021 van start

Met veel plezier roept Festival Cement afgestudeerde theatermakers, choreografen, performers, tekstschrijvers en scenografen op om nieuwe ideeën en plannen in te sturen, om zo mee te dingen naar De Troffel.

Tijdens Festival Cement (19 t/m 27 maart 2021) krijgen acht makers de kans om hun plan te presenteren. Een vakkundige jury beloont het beste concept met De Troffel bestaande uit € 7.500 en de uitnodiging om de realisatie van het plan op Festival Cement 2022 te tonen.

De Troffel is de jaarlijkse stimuleringsprijs die tijdens het festival wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling of performance van een beginnend maker. Heb jij een plan, idee of een concept? Dan is dit je kans om een eerste stap te zetten op weg naar de realisatie hiervan. De presentaties van de acht genomineerde concepten vinden plaats op 22 maart 2021. Je kunt je plan (max. twee A4) tot en met maandag 21 januari 2021 sturen naar: detroffel@festivalcement.nl. De inzendingen worden ‘blind’ gelezen door een leescommissie. Dat betekent dat er niet naar achtergrond en ervaring wordt gekeken. De organisatie vraagt je daarom om geen cv toe te voegen.

Het concept
Gezocht worden inzendingen die een uitgesproken urgentie laten zien en die een inkijkje geven in de vertrekpunten van het project. Daarnaast worden vormexperimenten aangemoedigd en een nieuwe blik op aloude thema’s of actualiteit. Ook vraagt de organisatie om een concrete theatrale vertaling van je idee in je inzending verwerken. Wat krijgen we straks te zien of maken we mee?

Festival Cement
Festival Cement is hét festival waar je de nieuwste generatie podiumkunstenaars kunt ontdekken. Op allerlei plekken in ‘s-Hertogenbosch zit je met je neus bovenop bijzondere voorstellingen. Een intieme ontmoetingsplek voor publiek, makers en professionals uit binnen- en buitenland. Festival Cement 2021 vindt plaats van 19 t/m 27 maart.

De Troffel
De Troffel is een prijs van € 7.500 waarmee jonge theatermakers financiële ondersteuning krijgen om hun winnende projectplan verder uit te werken. Ook ontvangt de winnaar de uitnodiging om de voortgang of realisatie van zijn of haar plan te tonen tijdens Festival Cement 2022.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …