WORDT VERPLAATST Feestweekend Dommelbaorzedurp 66 jaor

Het begin van het nieuwe carnavalsseizoen, is tevens de start van een spannend jubileumjaar (6×11) voor de Stichting Dommelbaorzedurp. Met het motto ‘Al 66 jaor Un Wêrrum Gevûûl’ gaat dit jubileumseizoen komende zaterdag beginnen tijdens de ‘Deun en Dender’ in zaal Elzenburg, maar er gaat meer gebeuren in Dommelbaorzedurp.

Het bestuur van Dommelbaorzedurp heeft voor de organisatie van het ‘Jubileumweekend’ een speciale commissie in het leven geroepen om de jubileumviering handen en voeten te geven. Al ruim een jaar is de Jubileumcommissie, die bestaat uit vijf enthousiaste Dommelbaorzedurpers, bezig met de invulling van het jubileum. In het weekend van 20, 21 en 22 maart 2020, halfvasten, zullen deze festiviteiten plaatsvinden in de Martinihal in Vught. Noteer het jubileumfeest alvast in uw agenda.

Programma
Het zal een weekend worden voor een zo breed mogelijk publiek. Dommelbaorzedurp vindt dat carnaval met alle geledingen binnen Vught, jong en oud, dient te worden gevierd. Vandaar dat er voor ieder wat wils op het programma staat. Vrijdagmiddag 20 maart start het jubileumweekend met een middag voor alle ouderen binnen de Vughtse en Cromvoirtse gemeenschap. Alle cliënten van de tehuizen, instellingen en verenigingen zullen uitvoerig geïnformeerd worden, waarbij bekeken wordt of er vervoer ingezet kan worden om de ouderen van en naar de Martinihal te vervoeren. Maar zoals hierboven al eerder aangegeven het wordt een middag voor alle ouderen, ook voor de ouderen die nog gewoon thuis wonen.

Het smartlappenkoor ‘Ut Kan Wè Leije’, een echte Brabantse troubadour Jan van der Heijden, een enthousiaste carnavalsclub Cv K.W.A.A.K. en een ludieke gratis bingo zullen deel uitmaken van deze gezellige en gemoedelijke middag, die bijna kosteloos voor de bezoekers kan worden meebeleefd. De presentatie van de middag is in handen van een echte carnavalsvierder, de bingo wordt geleid door een markante Vughtenaar.

Kindermiddag
Zaterdagmiddag 21 maart staat er een interactieve kindermiddag op het programma. Dit is uiteraard ook een kosteloze middag voor alle Vughtse jeugd tot 12 jaar. De jubileumcommissie is ontzettend blij dat ze deze middag i.s.m. een groot aantal medewerk(st)ers van Jeugd Aktief kunnen gaan invullen. Momenteel wordt er druk aan de definitieve invulling van deze middag gesleuteld, maar vast staat dat er een schminkster en een goochelaar aanwezig zullen zijn. Ook het Jeugd en Jongerencarnaval (JJ) zal een belangrijke rol gaan krijgen op deze middag. In ieder geval zal de komende maanden duidelijk worden hoe het programma zo actueel mogelijk ingevuld kan worden.

Spetterende feestavond
Zaterdagavond 21 maart staat er een spetterende feestavond gepland. Dit wordt een unieke avond voor Vught op een, voor deze activiteiten, bijzondere locatie De Martinihal. De artiesten die dit feest gaan opluisteren zijn: De Boston Tea Party feestband, Pascal Redeker en Django Wagner.

Volgens insiders is de ‘Boston TeaParty’een van Nederlands beste en leukste coverbands. Het repertoire is een tocht door de muziekhistorie, waarbij echte classics niet ontbreken. De band bestaat uit een vier man sterke ritme sessie, drie spetterende en knetterende blazers en drie spontane super zangeressen! De Boston Tea Party staat garant voor een absolute spektakelshow. De band geeft 3 optredens van 40 minuten, waarbij het enthousiasme van de muzikanten ongetwijfeld zal overslaan op het publiek. De Boston Tea Party is een van de twee top-cover-bands in NL, die als begeleidingsband met de grootste NL artiesten live mogen optreden.

Pascal Redeker is begonnen als dj, nu is hij zanger. Zijn droom was om zelf liedjes te gaan zingen en dat heeft hij ondertussen bewezen! Onlangs stond hij in een bomvolle Arena bij optredens van de Toppers. Pascal is al jaren de vaste huiszanger van café ‘Bolle Jan’ in Amsterdam. Door zijn steeds grotere succes moet hij hiermee gaan stoppen per 1 januari 2020. Hij zingt Nederlandse covers hoewel hij al een aantal zeer succesvolle eigen nummers heeft uitgebracht. Niet alleen Nederlandse nummers staan op zijn repertoire, ook Engelstalige en Italiaanse nummers brengt hij met veel enthousiasme. In 2014 is Redeker verkozen tot de populairste partyartiest van Nederland. In 2015 nam hij deel aan het SBS6 programma ‘Bloed, Zweet en Tranen’. Wekelijks is hij te zien bij sterren.nl op tv bij de AVRO/TROS. Jaarlijks heeft hij honderden optredens staan, zowel in Nederland als in het buitenland. De organistoren van het feest zijn er trots op dat ze Pascal hebben kunnen contracteren.

Django Wagner behoeft eigenlijk geen introductie. Jaren geleden heeft hij tijdens carnaval in Vught opgetreden. Er zijn artiesten die in het bezit zijn van een mooie, warme zangstem. Er zijn ook artiesten die met heel veel gevoel kunnen zingen, zij verstaan de kunst om emotie toe te voegen. Django Wagner combineert al 10 jaar het beste van deze twee werelden. In 2009 haalt zijn debuutalbum ‘Kali’ de gouden status, net als de opvolgers ‘Mijn Gevoel’ en ‘Als De Nacht’. Het album ‘Mijn Gevoel’ behaalt ook de Award voor Beste Album van Buma.NL, later weet hij ook de Award te verwerven voor Beste Zanger. Met het album ‘Mijn Muziek, Mijn Passie’ scoort hij zijn eerste nummer 1 notering in de GFK Album Charts. Zijn album ‘Emoties’ staat net als de voorgangers bol van passie. Deze artiest is een van beste Nederlandstalige zangers met vele optredens. Afgelopen jaar heeft hij een gigantisch concert gegeven vanwege zijn 10-jarig jubileum. De feestavond wordt verder opgeluisterd met prima feestmuziek door DJ Mouse uit Vught.

Afsluiting
De festiviteiten in het halfvastenweekend worden zondagmiddag 22 maart afgesloten met de Protocollaire middag waarbij het bestuur van Dommelbaorzedurp, de Hoogheid en zijn ‘Mijnheer de Adjudant’ zullen worden gefeliciteerd met het 66 jarig jubileum. Diverse blaaskapellen uit Vught zoals De Knolderapen, Deesjavu, Net Zat en Danmârzo hebben reeds toegezegd deze middag te komen en kapellen uit de wijde omgeving verzorgen ook diverse optredens op verschillende podia, wat een mooie afsluiting van het jubileumweekend zal gaan worden.

Kaarten feestavond
Op de facebookpagina Dommelbaorzedurp6X11 houden de organisatoren u op de hoogte en staat ook de LINK om de entreekaarten voor de feestavond te bestellen. De kaarten kosten in de voorverkoop 11 euro en aan de zaal 15 euro p.p. De voorverkoop gaat starten vanaf 2 november. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wacht zeker niet te lang.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …