SONY DSC

Feestvieren bij Jeugdcircus Il Grigio met de nieuwe show ‘Fiesta!’

Met de passende shownaam ‘Fiesta!’ viert Jeugdcircus Il Grigio in Haaren deze zomer het 60-jarig jubileum. De enige echte circusclown van Il Grigio is jarig en dat wil hij natuurlijk vieren! Maar heeft iedereen wel in de gaten dat hij jarig is, of loopt zijn verjaardag in de soep? Als dat maar goed gaat! Ga jij ontdekken of het allemaal goed afloopt?

De aftrap van de show wordt verzorgd door de enige echte Charivari, vertederende momenten met de jongste artiesten van het circus. Zij worden opgevolgd door de meiden van de ‘slangenmensen’, die zich in de meest verbazingwekkende bochten weten te buigen. Uiteraard ontbreken ook de Rigoletto’s dit jaar niet, de clowns van Il Grigio. Wat zullen zij zich nu weer op de hals halen? En wat dacht je van adembenemende stunts hoog in de doeken, lopen op een bal of jongleren met je voeten? Dit is een greep uit de 14 acts die 63 kinderen en jongeren presenteren in een wervelende en eigentijdse show met een mooie mix van humor, lef, kracht, vertedering en souplesse.

Na door de coronamaatregelen 2 jaar te hebben stilgelegen, staan de artiesten nu weer te trappelen om op te treden. Ze zijn er helemaal klaar voor! Vanaf oktober oefenen de artiesten gedreven aan één of meer acts waarin zij zich vaak al 5, 10 of nóg meer jaren bekwamen. Juist die ervaring zorgt ieder jaar weer voor nieuwe en creatieve ideeën. Ook de klassieke circusnummers zoals trapeze, acrobaten, goochelen en fietsen op één wiel zijn van de partij. Dit alles wordt voorzien van professioneel licht, geluid en de meest schitterende kleding om de artiesten in het stralend middelpunt te zetten. De bezoekers, jong en oud, zullen gedurende een 2 tot 2½ uur durende show (inclusief pauze) met een grote glimlach en een open mond van verbazing op het puntje van hun stoel zitten. Dit feestje wil je toch niet missen?

Al 60 jaar een bijzonder circus
In 1961 werd Il Grigio opgericht door de toenmalige dorpspastoor. Lang had hij gezocht naar een originele vrijetijdsbesteding voor de Haarense jeugd. De oproep ‘wie wil er clown worden?’ bleek een succes. Maar, met artiesten alléén is er nog geen circus. Dus schoten ouders te hulp. Ontwerpen van kostuums, timmeren, lassen, schilderen, er was voor iedereen genoeg te doen. De rest is geschiedenis: een geschiedenis waar Il Grigio trots op is! Het is dan ook niet voor niets dat de show jaarlijks door ruim 10.000 mensen wordt bezocht!

Lage prijzen
Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van vele enthousiaste mensen. Daardoor zijn zowel de toegangsprijs, als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag. De toegangsprijzen variëren van 8 tot en met 12 euro voor een ticket.

Voorstellingen en reserveren
Il Grigio presenteert ‘Fiesta!’ dagelijks van 30 juli tot en met 14 augustus om 14.00 uur. De show is te bewonderen in de circusaccommodatie aan de Bossebaan 5b in Haaren. Naast de middagvoorstellingen presenteert Il Grigio vier extra voorstellingen. Op dinsdag 2 en dinsdag 9 augustus kun je naar een extra ochtendvoorstelling om 10.00 uur. Op donderdag 4 en donderdag 11 augustus is er een extra avondvoorstelling om 19.00 uur. Parkeren is gratis. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt online reserveren aangeraden via www.ilgrigio.nl. Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf woensdag 27 juli via telefoonnummer 0411-621215.

Meer informatie op www.ilgrigio.nl.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …