Feestelijke start zomervakantie in Natuurspeeltuin Gestel

Op vrijdagmiddag 14 juli is het zover! De nieuwe speeltoestellen in de Natuurspeeltuin Gestel worden officieel in gebruik genomen door niemand minder dan kinderburgemeester Tije Tel en zijn rechterhand burgemeester Han Looijen.

Sinds een aantal maanden staan de nieuwe toestellen al te popelen om gebruikt te worden. Nu ze officieel goedgekeurd zijn, kunnen dan ook eindelijk de rood-witte linten worden weggehaald. Op vrijdagmiddag 14 juli om 14.00 uur zal dit, zonder al te veel formaliteiten, in goed gezelschap gebeuren. Iedereen tussen 0 en 100 jaar is welkom om erbij te zijn!

Gulle gevers
De nieuwe speeltoestellen zijn mede mogelijk gemaakt door vele gulle gevers. Allereerst de opbrengsten van de collecte in het dorp, waarbij jong en oud gedoneerd hebben via de collectebus of de QR-code. Daarnaast is een gift ontvangen van de Grote Gestelse Vlooienmarkt, die haar opbrengst beschikbaar stelt voor de jeugd van de kern Sint-Michielsgestel. Tot slot heeft het Samenspeelfonds, een initiatief van Jantje Beton en Stichting Het Gehandicapte Kind, de begroting kloppend gemaakt. Dit fonds helpt onder andere speeltuinen en kinderboerderijen toegankelijker te maken, zodat kinderen met en zonder beperking met elkaar kunnen buitenspelen.

Natuurspeeltuin Gestel
Natuurspeeltuin Gestel is in 2015 gerealiseerd vanuit een burgerinitiatief van betrokken ouders en inmiddels uitgegroeid tot een vaste plek waar jong en oud zich dagelijks vermaken. De speeltuin ligt in het midden van het dorp Sint-Michielsgestel, rechts naast de Meander (Meanderplein 1). Het onderhoud en beheer van de Natuurspeeltuin worden gedaan door een grote groep vrijwilligers, die dagelijks een ronde maken om te zorgen voor een veilige en opgeruimde speeltuin. Waar vies worden mag!

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …