Patisserie De Rouw

Feestelijke spinningmarathon op de Parade in ‘s-Hertogenbosch

Fietsen voor het Vicki Brownhuis

Op zaterdag 26 september wordt er op de Parade in ’s-Hertogenbosch een spinningmarathon gehouden voor het goede doel. Hiermee wordt er geld ingezameld dat ten goede komt aan de psychosociale ondersteuning die het Vicki Brownhuis biedt aan mensen die in aanraking komen met kanker.

Dit feestelijke evenement wordt om 11.00 uur afgetrapt door wethouder Kâhya, waarna 20 deelnemers onder leiding van een ervaren instructeur 3 uur lang gaan spinnen. Om 14.30 uur start een tweede sessie van eveneens 3 uur met 20 scholieren van het Rodenborch College. Leerlingen van het Koning Willem 1 College zijn aanwezig om een mooie aftermovie te maken. Rond 17.30 uur wordt met het overhandigen van een cheque het evenement sportief afgesloten.

Het evenement is vrij toegankelijk. Alle maatregelen in het kader van het coronavirus worden in acht genomen.

Initiatiefnemer
Initiatiefnemer van deze actie is Erwin Boeren uit Rosmalen. Vorig jaar liet hij deelnemers de Mont Ventoux met de fiets beklimmen, als sponsoractie voor het Vicki Brownhuis. Vanwege het coronavirus is het dit jaar een thuiswedstrijd. Eigenlijk net zo leuk! Naast geld inzamelen wil Erwin namelijk het Vicki Brownhuis een nog grotere bekendheid geven onder de inwoners van ’s-Hertogenbosch en omstreken. Erwin heeft (de blijvende impact van) de ziekte van dichtbij meegemaakt. Erwin zelf hierover: “Kanker heeft niet alleen te maken met medische zorg. Juist de steun bij herstel, verwerking, je leven anders inrichten is waar het Vicki Brownhuis bij kan helpen.”

Partners
Bij deze sponsoractie zijn partners betrokken die het Vicki Brownhuis een warm hart toedragen. Naast hoofdsponsor Nextview Consulting zijn ook Salesforce, Brightfox, huisartsenpraktijk Medizz, Autobedrijf van den Udenhout, Onze Coach en Basic Fit HDD Groep Waalwijk sponsors. Daarnaast wordt er samengewerkt met de gemeente ’s-Hertogenbosch, Koning Willem I College, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de horeca aan de Parade. De opbrengsten komen volledig ten goede aan het Vicki Brownhuis.

Over het Vicki Brownhuis
In 1992 opende het Vicki Brownhuis als eerste inloophuis van Nederland zijn deuren voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Het huis biedt psychosociale ondersteuning door middel van een luisterend oor, lotgenotencontact en bewegings- en ontspanningsactiviteiten. Alles kan, maar niets hoeft. Zo helpt het huis zijn gasten weer in balans te komen bij kanker. Jaarlijks zijn er ongeveer 7000 contactmomenten waarin mensen ondersteuning krijgen. Om de activiteiten voort te kunnen zetten en te verbeteren, is het Vicki Brownhuis afhankelijk van sponsoracties.

Kijk ook bij

Voorlees-high-tea bij Huize Elisabeth en Woonzorgcentrum Theresia

Dit jaar steekt Bibliotheek Vught de Nationale Voorleeslunch in een ander jasje. Samen met Vughterstede …