Feestelijke open dag bij dagbesteding Atelier Morrison

Dagbesteding Atelier Morrison in Vught heeft een goede reden voor een feestje! Het Andere Atelier in Vught en Stichting Morrison in Schijndel werken nu samen als Atelier Morrison en daarom is er vrijdag 18 maart een feestelijke en actieve open dag. Van 13.00-20.00 uur is iedereen welkom op Industrieweg 30-32 in Vught.

Dagbesteding Atelier Morrison is een huiselijke, persoonlijke dagbesteding voor mensen met een ondersteuningsvraag zoals een (verstandelijke) beperking, lichte vorm van dementie of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Door de huiselijke sfeer is het erg laagdrempelig. Centraal staat een actieve invulling van de dag; muzikaal, creatief, beweging, spel en meer, waarbij de deelnemers de regie zoveel mogelijk in eigen hand hebben. Er wordt vooral rekening gehouden met ieders wensen, behoeften en mogelijkheden.

Dagbesteding Het Andere Atelier
Ruim drie jaar geleden verwezenlijkte Marguerite Driel haar droom met de oprichting van de dagbesteding Het Andere Atelier in Vught. Als een moeder van een dochter met een beperking kreeg Marguerite te maken met de vele onmogelijkheden op zorggebied. Als professional in het zorgveld ontkwam ook zij niet aan de uitdagingen in dit werk. Ook verzorgde Marguerite enkele jaren haar dementerende moeder.

Stichting Morrison
Vrijwel op hetzelfde moment startte in Schijndel ook een dagbesteding, onder de naam Stichting Morrison. Door de inzet van Peter Hali werd de wens van zijn echtgenote Petula vervuld om een stichting op te richten voor mensen met een ondersteuningsvraag zoals dementie, (verstandelijke) beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH), om hen een betere invulling van de dag te geven. De wens ontstond doordat Petula achttien jaar geleden een herseninfarct kreeg, met NAH tot gevolg. Dit maakt haar inmiddels een ervaringsdeskundige op dit gebied. Ook Peter is enige jaren mantelzorger geweest van zijn dementerende moeder. Daarnaast vloeide deze missie voort uit de zorg rond hun neefje met autisme, Morrison.

Samengaan
Eind 2021 besloten beide teams de koppen bij elkaar te steken om te kijken welke mogelijkheden er waren om er één sterke dagbesteding van te maken. Uiteindelijk besloten ze om definitief samen te gaan op de locatie in Vught. Zo is nu een krachtige dagbesteding ontstaan onder de naam Atelier Morrison.

Open dag
Om het samengaan te vieren, is er vrijdag 18 maart dus een feestelijke open dag. Tijdens deze dag kunnen de bezoekers tussen 13.00 en 20.00 uur zelf ook actief meedoen! Enkele van de activiteiten: karaoke-zingen, creatief bezig zijn, naar optredens kijken en bij de dj-lessen aanwezig zijn.

Kijk ook bij

Extra maatregelen om PI Vught en omgeving te beveiligen

Op verzoek van de lokale driehoek (Openbaar Ministerie, politie, PI Vught en gemeente Vught) heeft …