Giel Schuurmans overhandigt voorzittershamer aan Jos den Otter (links). Foto: Ruud Strobbe

Feestelijk afscheid Giel Schuurmans als voorzitter OKV

Giel Schuurmans heeft tijdens een feestelijke avond afscheid genomen van Ondernemers Kamer Vught na een voorzitterschap van 12 jaar. Als eerbetoon werd Schuurmans door wethouder Peter Pennings de ‘Speld van Verdienste’ opgespeld. Giel Schuurmans maakte deze avond zelf bekend dat Jos den Otter de voorzittershamer gaat overnemen.

Door Molly Witlox

De avond begon met een warm welkom, een glaasje bubbels en werd sfeervol ingezet door de jonge Vughtse zangeres Eva van der Donk en tussendoor opgeluisterd door Musical Intermezzo, waarvan Schuurmans altijd een groot supporter en sponsor is geweest. Ondanks het slechte weer was het volle bak in de serre van paviljoen de IJzeren Man. ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ was de rode draad van de dankbetuigingen aan Giel Schuurmans, ook in de speech van wethouder Peter Pennings, medeoprichter en oud-voorzitter van de Ondernemers Kamer Vught. Giel Schuurmans die destijds in zijn garage zijn administratiekantoor startte, werd gekenschetst als een mens die dicht bij zichzelf blijft. Ook als iemand die wat hij ook aanpakt, er echt voor staat en ervoor gaat. Dat geldt voor zijn klanten en dat maakte hij ook waar onder meer als vrijwilliger voor de senioren in Vught, als voorzitter van Elzenburg, voor de Hartstichting en natuurlijk voor de OKV. Peter Pennings sprak zijn enorme respect en dankbaarheid uit voor de tomeloze inzet van Giel Schuurmans om de leden van de OKV blijvend te inspireren. Sprekers als Jan Timmer, Maarten van Rossum, Bram Moszkowicz, Jack van Gelder en Annemarie van Gaal kwamen graag hun verhaal doen voor de Vughtse Ondernemers Kamer.

Tijdens de laatste recessie, waarbij de Vughtse ondernemers het hard te verduren kregen, heeft Giel Schuurmans de vereniging fier gehouden en daar is hij heel trots op. In een interview door Eric Overman van Avulo blikte Giel deze avond met een bijzonder positief gevoel terug op zijn periode bij de OKV. Twintig jaar geleden werd hij lid. Zijn broer Jan was destijds medeoprichter en voorzitter en Giel nam later het stokje over. Schuurmans: “De charme en de kracht van de Ondernemers Kamer is de saamhorigheid die op de eerste plaats komt. Wij zijn geen pure ‘netwerkclub’. Gezellig samenzijn en uitwisselingen in een sfeer van vertrouwen scheppen vanzelf onderlinge loyaliteit en gunning als het elkaars business betreft. ‘Netwerken’ is niet waar de leden direct mee bezig zijn. Als het goed is gaat dat vanzelf.” Giel Schuurmans heeft de afgelopen twaalf jaar ongeveer tweehonderd bestuursvergaderingen meegemaakt. “Al hadden wij discussies, waren er knelpunten, nooit moest er gestemd worden, wij kwamen er altijd met z’n allen op een saamhorige wijze uit’, vertelde hij.

Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was het ‘Driving Dinner’. En op het hoogtepunt moet je stoppen, beweert Giel. Hij houdt het even raadselachtig als hij zijn opvolger bekend maakt; een bekende figuur uit de bakkerswereld….en ja, uit de zaal klinkt herkenning, het is Jos den Otter, tegenwoordig bekend in projectontwikkeling en bedrijfsadvisering. Giel kijkt met dankbaarheid terug op zijn periode als voorzitter en hoopt nog lang als lid actief deel uit te kunnen maken van de OKV. Verder gaat hij, met zijn vrouw Ada, genieten van zijn huis in Spanje, zijn kleinkinderen, golf en nog vele andere aangename bezigheden.

Uitdaging
Jos den Otter vindt het een grote eer het stokje van Giel te mogen overnemen. Een van de mooie uitdagingen die Den Otter concreet noemt, is het werven van nieuwe jonge leden en dan graag tien dit jaar. De OKV is altijd een actieve en bruisende vereniging geweest en dat moet natuurlijk worden voortgezet met jong bloed en vernieuwende inzichten.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …