Extra opvangplekken Oekraïense vluchtelingen op Landgoed Huize Bergen

Op Landgoed Huize Bergen worden sinds het begin van de oorlog 6 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Huize Bergen heeft enige tijd geleden 64 extra opvangplekken aangeboden. De gemeente Vught heeft dankbaar gebruikgemaakt van dit aanbod, zeker omdat de extra opvangplaatsen voor Oekraïners in Helvoirt vertraging heeft opgelopen.

Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt, neemt de behoefte aan opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen toe. De gemeenten in ons land moeten daarom voor meer opvangplekken zorgen. Om die reden is de gemeente Vught blij met het aanbod van Huize Bergen. Alle nieuwe plekken worden gerealiseerd in gebouw ‘de Nachtegaal’ op het landgoed. Dit gebouw was voorheen onderdeel van het hotel. De accommodatie beschikt over zestien kamers, bestemd voor vier personen per kamer. De gemeente zorgt voor een unit bij het gebouw met daarin, onder andere, enkele keukens, een woonverblijf en speelruimte. Rond 1 juni worden de nieuwe Oekraïense vluchtelingen bij Huize Bergen verwacht.

In een brief aan omwonenden zegt burgemeester Van de Mortel niet te verwachten dat de bewoners en gebruikers in de omgeving gevolgen ondervinden van de huisvesting van de Oekraïense vluchtelingen. Als inwoners toch overlast ervaren of vragen hebben, dan kunnen zij dit melden via oekraine@vught.nl. De burgemeester geeft ook aan blij te zijn dat de gemeente kan bijdragen aan de hulp aan de verdreven en ontheemde Oekraïners. Maar dat dit zonder de broodnodige steun van ondernemers, instellingen, vrijwilligers en de inwoners van Vught nooit zou kunnen.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …