Expositie van Mar Delestal in de Ketjapfabriek tot eind mei

Het leven van Mar weerspiegelt zich in haar werk. Haar begin en ontwikkeling in een klassieke omgeving. Haar verhuizing en evolutie. Als kunststudente in Spanje en Griekenland leerde zij de basisprincipes van het tekenen en schilderen: licht, kleur en compositie: traditie. De visie van Mar veranderde toen zij verhuisde naar Nederland, waar zij kennismaakte met andere artistieke bewegingen die haar aanzetten tot nadenken en het interpreteren van de werkelijkheid.

Mar verlaat het realisme in haar schilderijen. De geleerde kennis past zij toe en ze begint met het creëren van een persoonlijke wereld. Eerst plaatst zij de abstractie in een geometrische ruimte, daarna maakt zij plaats voor een vrije en uitbundige explosie van kleuren. De achtergrond neemt een prominente plaats in en wordt betrokken bij de creatie. De kleur neemt de hoofdrol op zich en opent voor haar nieuwe mogelijkheden. In de pure vorm creëert zij, spelend met lagen van het materiaal, kleuren en schakeringen. Elke penseelstreek verandert in een ontdekking waarmee zij vormen en sensaties verkrijgt. De kleurrijke compositie wordt meester van haar werk en zet zich om in een persoonlijke stijl.

Meer informatie over Mar Delestal zie website: www.mardelestal.com. De expositie is te bezichtigen tot en met eind mei onder kantoortijden in de Ketjapfabriek, Van Heeswijkstraat 4a in Vught, zie www.ketjapfabriek.nl.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …