Expositie Uit Verbeelding

Van zondag 29 april tot en met zondag 27 mei exposeren edelsmid Hans van Gerwen en beeldhouwer/kunstschilder Wim Lemmens samen werk in de Granaatzaal van het Kruithuis aan de Citadellaan 7 in ’s-Hertogenbosch. De tentoonstelling ‘Uit Verbeelding’ is geopend van woensdag tot en met zondag, 12 tot 17 uur.

Edelsmid Hans van Gerwen uit Macharen maakt naast werk van edelmetalen ook combinaties met moderne materialen, onder andere acrylaat. Hij ontwerpt sieraden, objecten en ruimtelijke kunstwerken. Na zijn opleiding aan de Vakschool Schoonhoven was hij werkzaam bij diverse ateliers in de regio Den Bosch. Daarnaast volgde hij een aantal jaren master-classes bij edelsmid/emailleur Jaap de Vries in Amsterdam. Ruim 25 jaar runt hij nu samen met zijn partner een eigen atelier met winkel in Rosmalen. Gebruikmakend van unieke gereedschappen beheerst hij een breed aantal technieken. In zijn werk smelten kunst en ambacht samen. Hans van Gerwen is verbonden aan de kunstenaarsstichting K26 in Oss, en maakt deel uit van het samenwerkingsverband Arttack in Megen. Onder andere het kunstwerk Schakel 304 op de Marense Dijk in Maren Kessel en de vergulde Mariakroon op de Markt in Den Bosch zijn door Hans van Gerwen gemaakt. Tijdens de expositie in het Kruithuis toont hij sieraden en objecten die op de klassieke manier zijn vervaardigd, maar ook kunstwerken die driedimensionaal zijn geprint.

Wim Lemmens is zowel beeldhouwer als schilder. Hij volgde zijn opleiding vrije schilderkunst en monumentale vormgeving aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost in Breda. Zijn loopbaan als kunstenaar is hij begonnen in een natuursteen-studio in Italië. Hij is nu gevestigd in Oss, en verbonden aan de kunstenaarsstichting K26. Wim Lemmens werkt veel in opdracht, en heeft verschillende bijzondere restauraties op zijn naam staan. Hij werkt bij voorkeur met natuurlijke materialen zoals graniet, hardsteen en marmer. Daardoor staat zijn werk in nauw contact met de elementen. In zijn beelden legt hij de nadruk op de eigenheid van het materiaal en de tegenstelling tussen grof bewerkte en gepolijste vlakken. Met vormen en lijnen brengt Lemmens beweging in het menselijk lichaam. Stenen worden als het ware opengetrokken, waardoor een spanning in het oppervlak ontstaat. Door de buitenzijde van de steen te polijsten en de binnenzijde ruw te bewerken, slaagt Lemmens erin die spanning extra te vergroten.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …